Amicul băiatului procurorului Ioan Bogdan Noajă,  Vasile Padurețu, a fost arestat preventiv pentru ultraj după ce a provocat un scandal în centrul municipiului Slatina, acesta bătând un jandarm și un polițist, relatează Realitatea de Olt. În noaptea de marți spre miercuri, polițiștii au fost sesizați în legătură cu tulburarea liniștii și ordinii publice în zona sălii de sport a Liceului ” Nicolae Titulescu”.

Oamenii legii s-au deplasat la fața locului, pe bulevardul A.I.Cuza, și au găsit mai mulți tineri, printre care și pe Vasile Paduretu, în vârstă de 26 de ani, acesta refuzând să prezinte actele de identitate. Vasile Padurețu a fost de acord să meargă la sediul Poliției Slatina pentru a fi legitimat dar odată ajuns acolo a devenit violent, bruscandu-i pe oamenii legii. Tânărul a fost încătușat, fiind reținut și arestat preventiv ulterior pentru 30 de zile, acesta fiind acuzat de două infracțiuni de ultraj.

Vasile Padurețu este în relații apropiate cu Ioan Bogdan Noajă, fiul procurorului pensionar Ştefan Noajă, care vineri noaptea a produs un accident rutier pe raza oraşului Potcoava.  Noajă, care avea permisul suspendat , s-a urcat la volan, a lovit un autoturism parcat și s-a răsturnat după ce s-a oprit într-un cap de pod.  Vasile Padurețu și Ioan Bogdan Noajă sunt cunoscuți drept consumatori de droguri, fiind anchetați și judecați într-un dosar de trafic şi consum de stupefiante. Noajă a avut de executat o pedeapsă de un an şi opt luni de închisoare iar prietenul lui, Vasile  Pădureţu, doar un an.

Cei doi prieteni erau împreună și în luna septembrie 2017, când mașina în care se aflau a fost implicată într-un accident, în zona Restaurantului „President” din Scorniceşti . Amândoi au fost suspectați că s-ar afla sub influența drogurilor, un recipient cu ” material vegetal” fiind depistat în mașina lor. Surse apropiate anchetei au afirmat că cei doi băieți ar mai fi fost implicați într-un incident, în aceeaşi noapte, la o benzinărie din Slatina, ulterior provocând o tamponare, la Potcoava.