Evenimentul Zilei > International > Un oraș întreg în carantină din cauza a 150 de imigranți infectați cu SARS-Cov-2
Un oraș întreg în carantină din cauza a 150 de imigranți infectați cu SARS-Cov-2

Un oraș întreg în carantină din cauza a 150 de imigranți infectați cu SARS-Cov-2

Ministrul adjunct al Protecției Civile din Grecia, Nikos Chardalias, a anunțat că orașul Kranidi intră în carantină strictă după ce au fost depistați 150 de refugiați și imigranți infectați cu virusul SARS-Cov-2, anunță site-ul greekreporter.com.

Imigranții locuiesc la un hotel de pe litoral, care adăpostește 470 de solicitanți de azil din Africa, inclusiv mulți copii. Acesta se află chiar în afara orașului Kranidi, la aproximativ 170 de kilometri sud-vest de Atena și a fost pus în carantină începând cu 16 aprilie, după ce un angajat a fost pozitiv.

O solicitantă de azil a fost, de asemenea, testată pozitiv în timpul unei vizite la spital pentru complicații ale sarcinii. Ca urmare, s-a trecut la testarea tuturor celor din hotel.

Șeful grupului de lucru pentru coronavirus din Grecia, Sotiris Tsiodras, a declarat că toți cei 497 de solicitanți de azil și membri ai personalului  au fost testați pentru virus, iar rezultatele au fost pozitive pentru 148 de rezidenți și doi lucrători.

„Nu au fost găsiți pacienți cu simptome ale bolii”, a spus Tsiodras. „Locuitorii din astfel de centre închise sunt printre persoanele cele mai vulnerabile pentru răspândirea bolii. Cu cât aceste cazuri pot fi înregistrate și soluționate mai devreme, cu atât mai bine. ”

Șeful Agenției de Protecție Civilă Greacă, Nikos Hardalias, a declarat în timpul unei vizite la Kranidi că nu există niciun motiv de panică.

„Totul este sub control în acest moment, dar trebuie să luăm unele măsuri preventive”, a spus el în timp ce a anunțat măsurile luate de autorități.

Ca urmare a descoperirii focarului, autoritățile au impus începând de marți, carantina nocturnă pentru întreaga zonă Kranidi, unde locuiesc aproximativ 4.000 de oameni. De asemenea, au fost înăsprite restricțiile de circulație, Sunt permise doar deplasările pentru cumpărături esențiale sau vizite la medici și farmacii.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE