Evenimentul Zilei > Actualitate > Un ofițer din Ministerul de Interne, ajuns în arest din cauza geloziei. Fapta comisă a îngrozit un bloc întreg
Un ofițer din Ministerul de Interne, ajuns în arest din cauza geloziei. Fapta comisă a îngrozit un bloc întreg

Un ofițer din Ministerul de Interne, ajuns în arest din cauza geloziei. Fapta comisă a îngrozit un bloc întreg

În cursul zilei de azi, Parchetul Militar Iași a cerut instanței mandat de arestare pentru un ofițer din cadrul Ministerului de Interne care a incendiat 9 mașini și scara unui bloc.Și a mai făcut ceva grav.

Un căpitan din cadrul unei unităţi militare a MAI din judeţul Galaţi a fost arestat preventiv astăzi. Ieri, marți, 26 octombrie, el a fost reținut de procurorii militari din Iași, sub învinuiri foarte grave. Anchetatorii au descoperit că el este autorul unui incendiu care a îngrozit locatarii unui bloc din Galați în urmă cu mai multe zile.

În cursul zilei de azi am aflat că ofițerul este de la Jandarmerie. Ministerul de Interne nu ne-a răspus încă la întrebările puse, așa că, deocamdată, ne vom limita la informațiile pe care le avem de la Parchet și din surse proprii.

Ofițerul, pe fondul geloziei, a provocat acest incendiu care a distrus nouă maşini aflate în parcarea unui bloc din municipiul Galaţi, a informat azi Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi, cel care a avut competența să se ocupe de acest caz.

Marți, 26 octombrie, procurorul militar de caz a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi formularea unei propuneri de luare a măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile a căpitanului jandarm. Capetele de acuzare vizează următoarele infracțiuni: distrugere, tulburarea ordinii și liniștii publice, fals intelectual și abuz de autoritate.

Momentul geloziei

Procurorii nu au dat detalii despre relația lui cu femeia pe care și-a vărsat nervii jandarmul. Au menționat în comunicat că totul s-a petrecut pe fondul geloziei bărbatului. Nu știm dacă e vorba de soție, concubină sau amantă. Dar, având în vedere faptele comise ulterior de ofițer, trebuie să o fi iubit foarte tare dacă și-a pierdut mințile și a ajuns să comită astfel de fapte. Cazul ne duce iar în sfera controalelor psihologice la care trebuie să fie supuși, periodic, oamenii în uniformă și purtători de arme.

„La data de 12.10.2021, în jurul orei 22,07, în timp ce se afla în timpul liber, pe fondul geloziei, a incendiat autoturismul (…) parcat în faţa scării (…) folosind un pet de 2,6 litri benzină achiziţionat în aceeaşi seară, la ora 21,47 (…), incendiul propagându-se şi distrugând alte opt autoturisme, precum şi uşa din termopan cu accesoriile sale de la intrarea în bloc.

Amploarea incendiului extins la cele nouă autoturisme şi la uşa de acces în blocul susmenţionat, exploziile diferitelor pneuri şi ale diferitelor obiecte a cauzat tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice”, se precizează într-un comunicat al Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi.

Mai clar, locatarii blocului au ieșit speriați din apartamente, iar panica a fost intensă fiindcă ardeau atât de multe mașini.

Căpitanul a încercat să-și ascundă urmele și și-a fabricat un alibi

Procurorii au descoperit că ofițerul, în aceeași noapte de 12 octombrie, a apelat la un subaltern ca să-l ajute să-și construiască un alibi. El l-a determinat pe acesta să întocmească un proces verbal de control în fals în registrul de control de la Prefectura Galați. Sublaternul nu știa de incendiu și nu a avut nicio vinovăție, spun procurorii, ci a executat un ordin.

A doua zi, căpitanul a întocmit personal un proces verbal în fals în registrul de control la Agenţia Galaţi a BNR și i-a cerut unei subalterne să declare, dacă va fi întrebată, că în noaptea precedentă ar fi fost controlată de el în timpul serviciului.

Ancheta continuă, dar procurorii militari au obținut azi, de la Tribunalul Militar Iași, un mandat de arestare preventivă pe 30 de zile pentru căpitanul gelos și iresponsabil.