Evenimentul Zilei > Social > Un nou acord între UE și Pfizer BioNTech. Alte 300 de milioane de doze de vaccin anti-COVID
Un nou acord între UE și Pfizer BioNTech. Alte 300 de milioane de doze de vaccin anti-COVID

Un nou acord între UE și Pfizer BioNTech. Alte 300 de milioane de doze de vaccin anti-COVID

Blocul comunitar va primi 300 de milioane de doze suplimentare din vaccinul anti-COVID, în urma unui nou contract încheiat între Uniunea Europeană și companiile Pfizer și BioNTech.

Un nou acord între UE și Pfizer BioNTech. Potrivit unui purtător de cuvânt al Comisiei Europene, UE și-a dublat stocul de vaccinuri împotriva noului coronavirus, realizate de compania mixtă germano-americană. Aceștia ar urma să furnizeze în perioada următoare încă 300 de milioane de doze din serul anti-COVID.

Alte 300 de milioane de doze pentru UE

În luna noiembrie 2020, UE a semnat un acord cu companiile Pfizer și BioNTech, pentru serul anti-COVID. Totodată, în luna ianuarie a acestui an, blocul comunitar a anunțat cu acord preliminar cu cele două companii, pentru alte 300 de milioane de doze de vaccin.

„Comisia a aprobat astăzi noul contract”, a anunțat un purtător de cuvânt.

În cadrul noului acord, statele UE au plasat deja comenzi de 200 de milioane de doze, urmând să fie livrate în cursul acestui an. Pentru restul de 100 de milioane de doze, există în continuare discuții cu privire la calendarul de livrare.

„Discuțiile cu Comisia Europeană sunt în curs”, după cum a explicat purtătorul de cuvânt al comapniei Pfizer pentru Reuters. Pe de altă parte, sursa citată menționează faptul că un purtător de cuvânt al BioNTech a refuzat să comenteze.

Executivul UE a fost puternic criticat în ultimele câteva săptămâni după ce furnizorii de vaccinuri, inclusiv Pfizer, au anunțat întârzieri ale livării dozelor de vaccin, în primele luni ale acestui an, informează B1TV.

A opta tranșe de vaccinuri Pfizer ajunge la București luni seara

A opta tranșă de vaccinuri Pfizer BioNtech nu a mai ajuns luni dimineață în România, așa cum era programat. Avionul care le transporta nu a putut să decoleze din Germania din cauza vremii Acesta urmează să vină luni seară.

Potrivit ultimelor informații, avionul va ateriza la Bucureşti luni seară, aducând o parte din a opta tranşă de vaccin Pfizer, în jurul orei 23.30. El va fi descărcat marţi dimineaţă. Marţi ar putea ajunge în România şi cealaltă parte din transportul de vaccin Pfizer. Acesta are destinația Timişoara şi Cluj-Napoca.

De luni dimineață, Europa Centrală a fost cuprinsă de o furtună de zăpadă. Cursele de pe aeroportul din Leipzig au fost anulate. De acolo trebuia să decoleze avionul cu cele 164.000 de doze Pfizer.