Evenimentul Zilei > Social > Marea Britanie va continua să administreze vaccinul AstraZeneca, a anunțat ministrul britanic pentru vaccinare
Marea Britanie va continua să administreze vaccinul AstraZeneca, a anunțat ministrul britanic pentru vaccinare

Marea Britanie va continua să administreze vaccinul AstraZeneca, a anunțat ministrul britanic pentru vaccinare

Marea Britanie va continua să administreze vaccinul AstraZeneca, în ciuda concluziilor unui studiu care invocă eficacitatea limitată a acestuia împotriva variantei sud-africane. Anunțul a fost făcut de către ministrul britanic pentru vaccinare, Nadhim Zahawi.

Marea Britanie va continua să administreze vaccinul AstraZeneca

Marea Britanie va continua să administreze vaccinul AstraZeneca în pofida unui nou studiu care îi arată eficacitatea limitată împotriva variantei sud-africane, a indicat ministrul britanic pentru vaccinare, Nadhim Zahawi, transmite dpa .

Nadhim Zahawi a scris luni în cotidianul ”The Telegraph” că guvernul are ”încredere” în planul său actual de vaccinare şi în ”protecţia pe care ne-o va oferi tuturor împotriva acestei boli cumplite”.

”Trebuie să fim conştienţi că, şi acolo unde un vaccin are eficacitate redusă în prevenirea infecţiei, poate exista totuşi o bună eficacitate împotriva bolii severe, spitalizării şi decesului. Acest lucru are o importanţă vitală pentru protejarea sistemului nostru de sănătate”, a spus Nadhim Zahawi .

Financial Times a prezentat rezultatele unui studiu care indică eficacitatea scăzută a vaccinului AstraZeneca la noua tulpină sud-africană a cornonavirus

Precizările sale au fost necesare după ce Financial Times a citat duminică un studiu potrivit căruia vaccinul dezvoltat în colaborare de Universitatea Oxford şi gigantul farma AstraZeneca are o eficacitate considerabil mai redusă împotriva noii tulpini sud-africane a coronavirusului.

Studiul a arătat că vaccinul poate fi util împotriva formelor severe ale bolii asociate cu varianta B.1.351, însă a avut un impact redus în ce priveşte transmiterea infecţiilor în cazurile mai uşoare.

Autoritățile din Africa de Sud au spus că vor stopa planurile de vaccinare din această săptămână

În contextul noilor informaţii, autorităţile sanitare sud-africane au spus că vor stopa planurile de vaccinare de săptămâna aceasta şi, în schimb, vor colabora cu oameni de ştiinţă la un studiu clinic al companiei americane Johnson & Johnson.

Ministrului britanic al sănătăţii, Edward Argar, a confirmat că în Marea Britanie au fost depistate 147 de cazuri de infectare cu varianta sud-africană a virusului.

AstraZeneca a transmis că are încredere în vaccin

AstraZeneca s-a grăbit în același timp să-și prezinte poziția. Ea a transmis că are încredere că vaccinul poate oferi protecţie împotriva formelor severe. A mai precizatcă studiul în cauză a implicat doar 2.000 de participanţi tineri şi sănătoşi.

Marea Britanie este în continuare deosebit de afectată de către pandemia coronavirus. Campania de vaccinare înregistrează zilnic succese, dar în același timp îngrijorările sunt legate de noile variante ale COVID-19 descoperite pe teritoriul britanic.