Evenimentul Zilei > Politica > UN MINISTRU DE COȘMAR Dușa nu ratează nicio ocazie să gafeze
UN MINISTRU DE COȘMAR Dușa nu ratează nicio ocazie să gafeze

UN MINISTRU DE COȘMAR Dușa nu ratează nicio ocazie să gafeze

„Ministrul OZN” se afl ă în continuare în afara oricărei legături cu tragedia aviatică din estul Ucrainei

Ministrul Apărării, Mircea Dușa, care a declarat public, după doborârea avionului în estul Ucrainei, că nu e cazul ca armata să fie în alertă pentru că „a fost un zbor civil”, a fost preocupat în acest week-end de folclorul românesc. El a vizitat, la Răstolița, casele alegorice amenajate cu ocazia celei de-a X-a ediții a Festivalului Văii Mureșului. „Când intri într-o casă țărănească și vezi exponatele din aceste case, te reîntorci la obârșie și-ți aduci aminte că valorile folclorului românesc sunt deosebite”, a declarat ministrul.

„Trupurile neînsuflețite” și OZN-urile l-au făcut celebru

Vineri, Dușa a spus că nu trebuie convocat CSAT-ul, pentru că nu se știe dacă avionul a fost doborât. „Păi de ce să fie armata în alertă? Că este un zbor civil. Aveți dumneavoastră informații că a fost doborât? (..)Este un zbor civil și pentru un asemenea lucru nu ar fi necesară o ședință a CSAT. Sigur, este un eveniment deosebit și numai o minte bolnavă poate să lanseze o rachetă”, a declarat ministrul. Și asta în timp ce vicepreședintele SUA, Joe Biden, susținuse că avionul a fost doborât de o rachetă. Nu este prima gafă pe care Mircea Dușa o face din poziția sa de ministru.

Aflat în iulie 2013 la Pitești, Dușa a explicat într-un mod original necesitatea cumpărării avioanelor F-16. „Este foarte necesar să achiziționăm avioanele pentru că aproape zilnic spațiul aerian al țării este forțat, probabil n-ar trebui să vă spun asta, de avioane care nu sunt identificate sau care nu au aprobare de survol. (….) Ieri noapte s-a întâmplat ultima oară, sunt detalii care nu pot fi făcute publice”.

În iunie 2013, aflat la Baza Aeriană 90 de la Otopeni, pentru a întâmpina avioanele militare care se întorceau cu răniții și persoanele decedate în accidentul de autocar din Muntenegru, ministrul Apărării a rostit celebra frază: “Pe măsură ce se finalizează formalitățile de partea din Muntenegru, vom efectua și zborul cu trupurile neînsuflețite ale cadavrelor celor decedați”. ^ Pe 31 ianuarie 2013, ministrul Apărării s-a declarat bucuros de revenirea sa “în județul Craiova”.

În primăvara acestui an, Dușa a spus că „este o noutate ca delfinii dresați pentru misiuni de luptă să se afle în Marea Neagră și atunci când publicul va avea acces la această structură va fi ceva foarte interesant”.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: