Evenimentul Zilei > Actualitate > Un medic din prima linie a luptei cu coronavirusul face apel la rugăciune. „Așa arată momentul”
Un medic din prima linie a luptei cu coronavirusul face apel la rugăciune. „Așa arată momentul”

Un medic din prima linie a luptei cu coronavirusul face apel la rugăciune. „Așa arată momentul”

Șefa Secției Clinice de Boli Infecțioase a Spitalului de Urgență din Sibiu are nevoie și de ajutor Divin în lupta pe care o duce.

Victoria Bîrluțiu, Şefa Secţiei Clinice de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sibiu, a postat un mesaj pe contul de Facebook în care vorbește despre rugăciunile venite din partea medicilor. Textul este însoțit și de o imagine sugestivă, care arată că și doctorii au nevoie de ajutor Divin pentru a reuși să facă față acestei perioade foarte dificile.

„Cam aşa arată momentul în care ne găsim…”, a scris pe rețeaua de socializare infecţionistul Victoria Bîrluţiu, mesajul fiind întărit cu imaginea unui tablou care înfăţişează o femeie care se roagă.

La începutul pandemiei, medicul Victoria Bîrluţiu a stat aproape două luni în spital alături de bolnavi. De atunci, este infecţionistul din judeţul Sibiu care a consultat şi tratat cei mai mulţi pacienţi cu COVID-19.

„Cel mai fericit moment e când revin pacienţii gravi din terapie intensivă”

„Ce m-a impresionat cel mai mult? Dramele celor pierduţi şi ale familiilor internate în acel moment în care unul dintre ei pierdea lupta cu boala, imposibilitatea de a fi pe ultimul drum împreună… Cel mai fericit moment e când revin pacienţii gravi din terapie intensivă, reuşind să se vindece. Suntem oameni, izolarea ne accentuează partea aceasta a sensibilităţii şi umanităţii”, declara Victoria Bîrluțiu în luna mai, într0un interviu acordat pentru Agerpres.

Sărbători Pascale petrecute în spital

„În perioada de activitate de la începutul pandemiei, am ajuns pentru o oră acasă, pentru a-mi vedea soţul după o lună şi jumătate; nu i-am văzut de şapte săptămâni pe fiul meu, izolat în Bucureşti sau pe mama mea, de 86 de ani, izolată la domiciliul propriu.

Paştile le-am petrecut în marea familie a mea din secţie. E un mod de a reuşi să te concentrezi maxim pe muncă, benefic unui ritm bun şi eficient de activitate, dar totuşi o izolare grea pentru întreaga echipă, mai ales pentru tinerii care au acasă copii mici, la vârsta la care mama este esenţială în viaţa lor”, mai spunea medicul la vremea respectivă.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu este unitatea medicală care a tratat, până în prezent, cei mai mulţi pacienţi COVID-19 din judeţ, potrivit datelor oficiale.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: