Evenimentul Zilei > Social > Facebook, agenție matrimonială? Toate site-urile de dating au motive de îngrijorare
Facebook, agenție matrimonială? Toate site-urile de dating au motive de îngrijorare

Facebook, agenție matrimonială? Toate site-urile de dating au motive de îngrijorare

Deși s-a lansat ca rețea de socializare, Facebook atacă puternic și piața serviciilor de dating, iar aplicația de ultimă oră pe care a lansat-o dă motive de bucurie miliardelor de utilizatori. Sună a reclamă, însă da, perechea ta poate fi la un click distanță.

Noua facilitate oferită de Facebook ar putea oferi un ajutor nesperat în aflarea sufletului pereche chiar în lista de prieteni. Serviciul de dating este foarte asemănător lui Tinder, însă are o opțiune suplimentară care îi arată utilizatorului care dintre prietenii din listă au o ‘slăbiciune’ sentimentală pentru el.

Facebook a lansat Dating anul trecut în Statele Unite. Aplicația poate fi accesată din ecranul principal, iar crearea unui profil durează numai câteva secunde.

Funcția Stories a profilului de Dating permite abonatului să împărtășească momente din viața de zi cu zi și astfel să interacționeze cu cineva care este interesat de ceea ce îi place titularului profilului. Prin distribuirea poveștilor din Stories de pe Facebook sau Instagram pe profilul de Dating, poți arăta oamenilor cine ești și poți cunoaște mai bine pe cineva înainte și după ce alegi “potrivirea”.

Marea ‘potrivire’

Una dintre cele mai interesante opțiuni ale acesteia este Secret Crush, care te poate ajuta să consolidezi legăturile romantice cu persoane pe care le știi deja de pe Facebook. Poți selecta până la 9 dintre prietenii tăi de pe Facebook sau urmăritorii de pe Instagram de care ești interesat. Atunci când persoana de care ești interesat te adaugă în lista Secret Crush, este o potrivire. În cazul în care persoana care te interesează nu este pe Dating, nu se va crea o listă Secret Crush și nu vei fi plasat în lista ei, iar persoana respectivă nu va ști că ai introdus numele ei.

Întâlniri video

Dacă te-ai potrivit cu cineva din Dating și ești gata să începi o conversație prin intermediul apelului video cu persoana aleasă, o funcție poate începe întâlnirea, atingând pictograma video din chat. La începerea apelului, poți trimite o invitație și, odată ce va fi acceptată, persoana se va alătura apelului video și puteți discuta. Prenumele și fotografia de profil de pe Dating vor fi afișate la inițierea apelului.

Poți raporta și bloca pe cineva în orice moment. De asemenea, poți împiedica primirea de foto, link-uri, plăți sau clipuri video în mesaje.

Miliarde de ‘potriviri’

Facebook lansează, joi, la nivel european, noul serviciu pentru a ajuta cât mai mulți oameni să își găsească perechea potrivită prin intermediul lucrurilor pe care le au în comun, precum interese, evenimente și grupuri. De la lansarea Facebook Dating, au fost create peste 1,5 miliarde de “potriviri”, în cele 20 de țări în care funcția este deja disponibilă.

De asemenea, titularul unui profil de Facebook poate vedea care sunt celelalte persoane care folosesc Facebook Dating și au interese similare, prin adăugarea evenimentelor și grupurilor de pe Facebook în Dating. Așadar, dacă ești în căutarea unei persoane care iubește câinii sau clătitele, poți vedea persoanele care folosesc Dating și fac parte, totodată, din grupurile de proprietari de animale de companie în care ești membru.

De joi, Facebook Dating este disponibil și pe piața din România, o dată cu lansarea în alte 31 de țări europene.

Sursa: The Sun

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: