Un bărbat vinovat pentru furtul a 100.000 de euro dintr-o casă din orașul Arad a fost prins și oprit de către oamenii legii în trafic, pe autostrada A1, între Sibiu şi Deva. El s-a oferit să-i ofere unui polițist al Biroului Autostrăzi A1 o mită în valoare de 12.000 de euro pentru a-l lăsa să scape.

De asemenea, șoferul i-a cerut polițistului să nu inițieze nicio acțiune de verificare în ceea ce îl privește. Ofițerul de poliție a refuzat cererile șoferului, precum și mita.

Aflat sub acuzații de oferire de mită, șoferul a fost reținut, astăzi, pentru 24 de ore.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție Alba Iulia au dispus demararea unei acțiuni penale, după ce bărbatul a fost prins de către polițistul susamintit. Conform DNA Alba Iulia, bărbatul care voia să mituiască oamenii legii se află în cercetare penală în urma unui furt de 100.000 de euro. Judecătorii Tribunalului Alba au admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a inculpatului, formulată de procurorii DNA, potrivit antena3.

 

Interlopii își încearcă și ei norocul

În ultima perioadă de timp, din ce în ce mai multe persoane își încearcă norocul pentru a scăpa de oamenii legii. Recent, un interlop a fost prins sub influența drogurilor, la volan, și a încercat să scape de dosarul penal oferind o șpagă polițistului de la Rutieră, care l-a tras pe dreapta.

Negocierile dintre inculpat și polițist au fost aprinse. Mai întâi, interlopul a oferit 50 de euro, apoi, pentru că polițistul a refuzat, licitația a ajuns la 100, 200, 300, 400 și 500 de euro.

„Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov au dispus, la data de 4 mai 2021, reținerea preventivă a unui inculpat, cunoscut ca membru al clanului lui Amet Metin din Bucureşti, pentru săvârșirea infracțiunii de „dare de mită”, în formă continuată. EvZ a mai scris despre acest caz, recent.