Ștefan Iulian Pleșcan era omul bun la toate în casa medicului, din Iași, care acum este la pensie și este considerat unul dintre cei mai bogați oameni din oraș. Nu este clar cum a ajuns Pleșcan la datele contului bancar al medicului și nici cum a reușit să transfere o sumă imensă de bani din contul acestuia.

Cercetarea judecătorească trebuie să stabilească relația dintre medicul pensionar, o femeie, și Pleșcan, care are acum 36 de ani. Cert este că în decursul a 18 luni, bărbatul a sustras din contul femeii suma de 235.330 lei. Procurorii din Iași nu au răspuns la întrebări esențiale legate de această anchetă, mai ales că extragerile de bani s-au făcut pentru o vreme îndelungată, timp în care doctorița nu a depus nicio reclamație.

„La datele de 14 august 2019 și 16 ianuarie 2021, în timpul unor vizite la domiciliul persoanei vătămate, E.D., în vârstă de 84 de ani, din municipiul Iași, a sustras un card aparținând acesteia, aferent unui cont deschis la Raiffeisen Bank, dar și codul PIN scris pe o foaie, din poșeta persoanei vătămate. În perioada 14 august 2019 – 21 ianuarie 2021, folosind în mod repetat cardul bancar sustras, inculpatul a efectuat fără drept 126 de tranzacții din contul personal al persoanei vătămate și 46 de operațiuni de interogare sold, de la bancomate aflate în municipiul Iași, cauzând astfel un prejudiciu în valoare totală de 235.330 de lei”, a declarat ieri Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, citat de BZI.ro.

A depus plângere la Poliția Iași

În cursul acestui an, femeia a descoperit că nu are o sumă importantă în cont și a decis să depună plângere penală. Ulterior, Prescan a fost reținut de polițiștii din Iași și arestat în urma deciziei unui judecător.

În urma anchetei efectuate s-a stabilit că bărbatul avea o datorie la o firmă de recuperare a creanțelor. O instanță de la Judecătoria Iași l-a obligat pe Pleșcan să achite suma de 1.438 de lei, care reprezintă ratele pe care nu le-a mai achitat după ce a cumpărat mai multe echipamente muzicale.