Evenimentul Zilei > Actualitate > Un fost polițist a primit mandat de arestare. Ce îi plăcea să fure
Un fost polițist a primit mandat de arestare. Ce îi plăcea să fure

Un fost polițist a primit mandat de arestare. Ce îi plăcea să fure

Un fost polițist local riscă să fie condamnat, din nou, pentru furt. Bărbatul are antecedente și a comis-o, recent, din nou.

Un fost polițist local este acuzat de furt, iar pe numele său a fost emis un mandat de arestare. Este vorba despre Dragoș Constantin Medeleanu, fost agent la Poliția Locală Târgu Jiu. Bărbatul are trei dosare penale deschise și este acuzat de furt calificat. Printre persoanele păgubite se numără Iulian Vână, fost viceprimar al orașului, firma acestuia, dar și alte persoane.

Scandalul a explodat anul trecut. Atunci când mai multe persoane s-au plâns pentru că au rămas fără telefoanele mobile. Lăsate nesupravegheate, în mașină sau la mall. Polițiștii au început o anchetă și au descoperit că toate acele reclamații duceau către același hoț. Era vorba despre fostul agent local, reținut la vremea respectivă timp de 24 de ore. Bărbatul a primit o condamnare de 1 an și 5 luni cu un termen de supraveghere de 2 ani.

Polițist local, acuzat din nou pentru furt. Se cere reținerea bărbatului

Zilele trecute, Medelanu a văzut o mașină cu cheile în contact, s-a suit în ea și a plecat. „Cu ocazia activităților desfășurate de polițiști, autoturismul în cauză a fost depistat în scurt timp pe Bulevardul Ecaterina Teodoroiu, din municipiul Târgu-Jiu, la volanul acestuia fiind identificat un bărbat, de 42 de ani, din municipiul Târgu-Jiu.

Trimis în judecată într-un dosar de furt calificat

Autoturismul a fost recuperat și predat persoanei vătămate. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt în scopul folosinței, iar față de bărbatul bănuit de săvârșirea faptei, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj”. Se precizează într-un comunicat al Poliției din Târgu Jiu.

Bărbatul a fost trimis în judecată tot pentru furt calificat într-un alt dosar penal în care are calitatea de inculpat. În acest dosar, procurorii au cerut înlocuirea măsurii de control judiciar cu cea a arestării preventive.