Evenimentul Zilei > Justitie > MANDAT DE ARESTARE. „Excelenţa Sa”, Mihail Vlasov, se milogea pentru şpagă şi accepta plata în rate: „Hai, promite-mi că îmi dai banii!”
MANDAT DE ARESTARE. „Excelenţa Sa”, Mihail Vlasov, se milogea pentru şpagă şi accepta plata în rate: „Hai, promite-mi că îmi dai banii!”

MANDAT DE ARESTARE. „Excelenţa Sa”, Mihail Vlasov, se milogea pentru şpagă şi accepta plata în rate: „Hai, promite-mi că îmi dai banii!”

Mihail Vlasov, şeful Camerei de Comerţ, și un complice au fost prinși aseara în flagrant de procurorii DNA, în Parcarea Hotelului Hilton. El este cercetat pentru posibile fapte de trafic de influență. Vlasov este implicat şi în celebrul dosar al clanurilor de interlopi "Duduianu" şi "Caran", acuzaţi că dădeau bani cu camătă unor amatori de jocuri de noroc, aşa după cum a dezvăluit EVZ în noiembrie anul trecut.

Update ora 16.40 Mihail Vlasov a fost arestat preventiv pentu 30 de zile. Decizia poate fi contestată la Curtea Supremă.
Potrivit unor surse judiciare, Mihail Vlasov era aproape disperat să facă rost de bani. În întâlniri cu persoana care avea la Curtea de Arbitraj un litigiu comercial cu o valoare de 4 milioane de euro, Mihail Vlasov a insistat foarte mult ca persoana să accepte târgul. Afaceristul îi tot spunea: Domnule, nu am atâtia bani, un milion de euro! Si apoi eu am dreptate în acest proces!".
Vlasov i-ar fi spus însă: "Hai, promite-mi că-mi dai banii! Te aştept să îmi dai în rate, eu mai amân procesul". Cazul ar fi urmat să fie tergiversat până când afaceristul ar fi reuşit să plătească integral suma pretinsă. Afaceristul a acceptat şi luni s-a dus la DNA unde a povestit tot ceea ce a pătit cu Împăratul.

 • O judecătoare cercetată de procurorii DNA pentru eliberarea lui Dinel Staicu va soluţiona propunerea de arestare preventivă în cazul lui Mihail Vlasov 

De la înmormântare, direct la şpaga de la Hilton
Cazul avea termen chiar azi la Curtea de Arbitraj, al cărui prim-vicepreşedinte este chiar Mihail Vlasov. Aşa că marţi seară, după ce s-a întors de la Brăila, unde participase la o înmormântare, Vlasov i-a dat un SMS afaceristului şi i-a dat întâlnire la Hotel Hilton, în jurul orelor 20,00. Acolo, Vlasov şi afaceristul au stat de vorba la o masă în restaurant, apoi a plecat la maşină fără să ia mita. El şi-a trimis şoferul, pe Adrian Onofrei, să ia banii. Cei 200.000 de euro pe care a fost inscripţionat cu substanţă fluorescentă au fost puşi de denunţător într-o pungă pe care scria "Aţi nimerit soluţia corectă. Va mulţumim!". Soferul a dus punga cu bani la masina Imparatului, aflata in parcarea hotelului. Atunci au aparut si anchetatorii care organizasera prinderea in flagrant.
Comunicatul DNA
DNA a emis un comunicat de presă în care se arată că la discuţia din restaurant. Mihail Vlasov "i-a învederat denunțătorului faptul că, inițial trebuie remisă suma de 200.000 euro, urmând ca ulterior, după ce instanța de arbitraj urma să dispună amânarea cauzei, până la următorul termen de judecată, acesta să îi mai remită încă 300.000 euro, în același scop. După remiterea acestei sume de bani, instanța de arbitraj urma să dispună o soluție favorabilă denunțătorului".
Vlasov a iniţiat contactul cu afaceristul
"Începând cu anul 2013, martorul denunțător alături de fostul său partener de afaceri erau părţi într-un dosar de arbitraj, în calitate de pârâţi-reclamanţi, dosar înregistrat pe rolul Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României. Printr-un intermediar, denunțătorul a aflat că inculpatul Vlasov Mihail este interesat de industria de tipar din România și că dorește să-l cunoască." se arată în comunicatul DNA.
I-a propus târgul în biroul de la Camera de Comerţ
"La data de 13.03.2014, în urma unei programări prealabile, denunțătorul s-a prezentat la biroul inculpatului Vlasov Mihail, situat în sediul Camerei de Comerț și Industrie a României, unde, pe parcursul discuției, inculpatul i-a pretins denunțătorului suma de 1.000.000 euro pentru a-l ajuta să câștige procesul respectiv. După mai multe negocieri, în finalul discuţiei, Vlasov Mihail i-a propus denunțătorului următoarea înţelegere: să-i promită acestuia suma de 1.000.000 euro, iar, până la termenul din 19.03.2014, să îi dea 200.000 euro, urmând a primi de la instanţă mai multe termene de judecată, astfel încât să aibă timpul necesar să achite, în tranşe, întreaga sumă de bani"se arată în comunicatul DNA.
Suport SRI
Cazul a fost instrumentat de DNA cu ajutorul SRI si al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.În cursul zilei, inculpatul Mihail Vlasov va fi dus la Curtea de Apel Bucureşti, cu propunerea de arestare preventivă 29 de zile sub acuzaţia de trafic de influenţă. Procurorii DNA l-au reţinut la ora 1.00, pe preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihail Vlasov, şi vor cere, miercuri, arestarea lui preventivă, pentru trafic de influenţă.
Fost deputat PNL

Mihail Vlasov, în vârstă de 70 de ani, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României din 2007. În perioada iunie – decembrie 2008 a deţinut şi un mandat de deputat PNL. Este tatăl a două fete – Vanda Anamaria Vlasov şi creatoarea de modă Ingrid Vlasov – şi socrul fostului ministru de Interne Cristian David (PNL), căsătorit cu cea dintâi.

Condamnarea

Înainte de 1989, Mihail Vlasov a fost condamnat pentru trafic de influenţă şi a făcut peste un an de închisoare. Potrivit unor articole de presă, a fost acuzat ca ar fi primit mită 70.000 de lei într-un proces de la Focşani. După 1990 a reuşit să anuleze sentinţa printr-un recurs în anulare, arătând că a fost o victimă a sistemului. A devenit preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi, ulterior fiind ales preşedintele pe ţară a acestei organizaţii.

Relația cu Mona

Mona Pivniceru, fostă judecătoare și fost ministru al Justiției, este o altă cunoştinţă a şefului CCIR. Presa a arătat că aceasta locuieşte într-o vilă a instituţiei. Despre relația sa cu actualul judecător la CCR, Vlasov explica, anul trecut, într/un interviu: „Este o prietenie adevarată, sinceră şi curată definitiv, care nu poate fi atinsă sau murdarită, indiferent de cantitatea de lături cu care este împroşcată. Dar şi pe mine şi pe ea, despre tot ce se spune rău şi murdar, ne doare la bască!”.

Reclamat la DNA de subordonați

În 2012 Mihail Vlasov a fost reclamat la DNA pentru corupţie. Un număr de 12 preşedinţi de camere de comerţ din teritoriu au transmis către DNA o plângere penală în care arătau că Vlasov ar fi folosit discreţionar fondurile Camerei de Comerţ.

"Preşedintele CCIR, dl Mihail M. Vlasov a cheltuit, în anul 2011, suma de 12.239.098 lei, existând indicii serioase în sensul că aceşti bani nu au fost cheltuiţi doar în interesul CCIR. Cu ocazia dezbaterilor, în Adunarea din 23 aprilie 2012, a Execuţiei Bugetului de Venituri şi Cheltuieli al CCIR pe anul 2011 (punctul 3 de pe ordinea de zi), am observat că, în Anexa nr.2 (Execuţia Bugetului de Venituri şi Cheltuieli anul 2011), punctul 4 (Cheltuieli cu serviciile executate de terţi), litera l (fond la dispoziţia Preşedintelui), în coloana intitulată "prevederi 2011" a fost menţionată suma de 12.400.000 lei, în loc de 6.300.000 lei, asa cum aprobaseră membrii Camerei Naţionale, în Adunarea din data de 19 mai 2011", se arată în sesizare.

În noiembrie anul trecut, EVZ a publicat un amplu articol în care dezvăluia patima pentru jocurile de noroc a lui Vlasov, descrisă de cei implicaţi în dosar. Redăm integral articolul.

Şeful Camerei de Comerţ şi Industrii a României i-a umplut de bani pe cămătari. Excelenţa Sa, "Nea Mişu Vlasov", pierdea milioane de euro la ruletă şi returna banii cu valiza

O anchetă fără precedent a procurorilor din Parchetul Capitalei dezvăluie că la cămătari apelau împătimiţi ai jocurilor de noroc, care aveau nevoie de bani pe perioade scurte. Printre ei se numără şi Mihail Vlasov, şeful CCIR. Profitul era uriaş, deoarece dobânda minimă era de 10% pe zi sau cotă din câştig.

Liberalul Mihail Vlasov (70 de ani), preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), are calitatea de parte vătămată în celebrul dosar al clanurilor de interlopi "Duduianu" şi "Caran", acuzaţi că dădeau bani cu camătă unor amatori de jocuri de noroc. Vlasov este fost deputat PNL (2004-2008) şi este socrul senatorului PNL Cristian David, ministru pentru românii de pretutindeni. Şeful de la CCIR şi-a obligat subordonaţii să i se adreseze cu "Excelenţa Sa".

Martor sub acoperire
"Cu privire la Mihail Vlasov s-a stabilit faptul că acesta frecventează săptămânal cazinourile. Acesta pariază sume considerabile de bani, iar în momentul în care pierde, pentru a continua să joace, apelează la diverşi cămătari, printre care şi Stan Gheorghe, zis "Bulgaru’", de la care împrumută bani cu camătă", se arată în rechizitoriul procurorilor din Parchetul Capitalei.
Totul a început de la martorul cu identitate protejată, "Neagu Ivan", care a declarat la Parchet tot ce ştia despre Mihai Vlasov. "De la Răducan Aurel am aflat că numitul Mișu Vlasov , angajat la Camera de Comerţ şi Industrii, este un împătimit al jocurilor de noroc şi întrucât a pierdut sume foarte mari, a împrumutat de la membrii celor două familii, dobânda impusă de către aceştia, respectiv Răducan Constantin şi Udilă Florin, fiind de 10% pe zi", a fost scurta turnătorie. În total, în dosar sunt şase martori sub acoperire, care au dezvăluit detalii despre mafia pariurilor.
"Dădea banii a doua zi"
Afaceristul Abbas Mohamad Ali, şi el împătimit al jocurilor de noroc, a susţinut că are cunoştinţă de faptul că, în una din seri, Mihail Vlasov a împrumutat 1.500.000 de euro de la Florin Udilă, sumă pe care i-a restituit-o acestuia a doua zi. Din evidenţele cu intrările în cazinouri rezultă că, în perioada decembrie 2012 – ianuarie 2013, Vlasov figurează cu 15 intrări la Platinum. "Printre clienţii din cazinouri, dar şi printre cămătari, se cunoaşte faptul că atunci când vine în cazino Mihail Vlasov, zis «nea Mişu», acesta obişnuieşte să joace sume mari de bani, motiv pentru care aceştia merg în cazinouri la momentele respective, având asupra lor disponibil bănesc pentru a-l împrumuta pe jucător", au concluzionat procurorii. Vlasov era "alintat" în discuţiile interlopilor drept: "tataie", "moşu", "moşneagu" sau "bătrânu".
Cadourile lui "nea Mişu"
Principalul "bancher" al lui Vlasov ar fi Gheorghe Stan, zis "Bulgaru’", care a şi fost arestat în acest dosar. Potrivit interceptărilor, pe 9 şi pe 10 ianuarie, şeful CCIR îl cheamă la cazino să-i dea bani. Când a fost reţinut, "Bulgaru’" a ascultat discuţiile şi şi-a aminti că i-a dat atunci 20.000 de euro lui Vlasov pentru ca acesta să joace în cazino. "Precizez faptul că, dacă Vlasov câştiga, obişnuia să ne lase şi nouă celorlalţi jucători diferite sume de bani", a completat "Bulgaru’". El a mai povestit că Vlasov juca cel mai mult la ruletă, iar cel mai mare cadou a fost de 5.000 de euro.
Vlasov a uitat totul
Pe 19 iulie, Vlasov a fost chemat la Parchetul Capitalei, unde i s-au arătat fotografii ale interlopilor. El a declarat că nu-i sunt cunoscute persoanele: "Categoric nu am avut nicio legătură cu acestea pentru a putea să-i cataloghez din cercul meu de cunoscuţi". El a arătat că era posbil să-i fi întâlnit prin cazinouri. "Nu-mi amintesc să fi împrumutat de la niciunul din aceştia bani. Este posibil ca în momentul de joc să fi împrumutat bani, dar nu-mi amintesc", a continuat Vlasov. "Nu-mi amintesc dacă am vorbit sau nu cu un anume «Bulgaru’», despre care mi s-a spus că-l cheamă Stan Gheorghe", a fost declaraţia şefului CCIR.
Vlasov are nevoie de bani şi insistă să se întâlnească cu "Bulgaru’"
9 IANUARIE 2013. ORA 21.11
Mihail Vlasov: Ia zi, băi comandante, unde eşti?
Gheorghe Stan: Bossule, într-o jumătate de oră, aşa, că nu m-am sculat bine din somn.
M.V.: Şi unde să vin?
G.S.: Te sun eu. Într-o jumătate de oră, o oră, vin în oraş, în centru.
M.V.: În centru?
G.S.: Da, mă, pe unde eşti?
M.V.: Bine, hai! Acuma sunt la Dristor.
G.S.: Doar ne vedem în centru, într-o oră, aşa. Da?
M.V.: O oră? Mai mă ţii o oră? Mâncaţi- aş p… ta!
G.S.: A, ce p… mea faci, mă?!
M.V.: Vin eu la tine acasă?
G.S.: Păi, nu ştiu…Eu acuma plec cu cineva. Mai încolo te sun eu. Da?
9 IANUARIE 2013. ORA 21.56
G.S.: Unde eşti boss?
M.V.: La Platinum.
G.S.: Hai, acuma vin şi eu. În 10 minute acolo. Da.
M.V.: În 10 minute, da? G.S.: Da.
M.V.: Hai.
9 IANUARIE 2013. ORA 22.06
M.V.: Da, mă.
G.S.: Măi, unde eşti, mă vere?
M.V.: Vin acuma. Mai zăpăcit. Hai.
9 IANUARIE 2013. ORA 22.21
G.S.: Băi, sunt aici la semafor, mă.
M.V.: Bă, ce dracu’, mă…Mă ţii aicea, dracu’ barem…
G.S.: Băi, sunt aici la semafor, la roşu, acuma trec, fac stânga la biserică aici. Hai, uite, mă vezi, într-un minut sunt acolo.
M.V.: Vezi că sunt pe avarie, tras în stradă.
Gheorghe Stan avea doi infomatori, printre jucători, care-l anunţau de câte ori venea Vlasov la cazino. Unul dintre aceştia era Nicolae Udilă, zis Mutu.
9 IANUARIE 2013. ORA 22.05
Gheorghe Stan: Ce-i, cumetre?
Nicolae Udilă: Hai că a venit ăla bătrânul acolo.
G.S.: Vezi că m-a sunat pe mine ăla bătrânul… să se ducă Florin să-i ducă banii.
N.U.: Da, hai…
G.S.: M-a sunat pe mine, înaintea voastră, hai…
U.N.: Vezi că eşti pervers…eu te-am sunat, să moară Flori!
G.S.: Păi, ăla m-a sunat pe mine, nea Mişu, să-i dau banii, nebunule. Dar tu nu m-ai sunat, abia acuma mă suni când e acolo. Handicapatule!
N.U.: Hai…
10 IANUARIE 2013. ORA 21.36
G.S.: Nu mai vreau să mai te aud cumetre pe tine, că ai început să fii pervers.
N.U.: Ai dreptate. Fiecare cu perversitatea lui. Vrei să-ţi spun adevarul? Fiecare cu perveristatea lui. A venit tataie.
G.S.: Ce faci?
N.U.: A venit tataie.
G.S.: Ştiu, tată, demult. E treaba bună.
N.U.: Lasă-mă…mă, io am datele problemei. Pe mine tre’ să mă loveşti…
G.S.: Băi, nici n-a apărut acolo şi m-a sunat pe mine, altcineva.
N.U.: Care? Tuţu (neinteligibil). Că eram lângă Tuţu, când ţi-a dat telefon. Să moară Flori! Tuţu.
G.S.: Ia ascultă-mă puţin: să mor în puşcărie dacă n-am om de lângă el, de acolo, de lângă nea Mişu….
N.U.: Am şi eu bani. G.S.: Nebunul, boşorogul are bani?
N.U.: Stai să mă uit…Are o sută şi ceva de mii, are…
G.S.: Bine, bossule, hai…
N.U.: Bine. Hai, ce faci? Nu vii?
G.S.: Sunt pe drum. Sună-i şi pe Emil, pe Aurel, pe ăştia…(n.l. – râde)…
N.U.: (n.l. – râde)…Eşti rupt fără ăia. Fără ăia nu se poate.
Cămătari: "Băi, e şefu’ Comerţului pe România"
Doi interlopi din cazinouri, Valentin Duduianu, zis Beadim, şi Constantin Nicolae, zis Aramis, erau supăraţi, pe 21 ianuarie, că Mihail Vlasov se ducea să ia bani de la concurenţă.
Constantin Nicolae: Şi la cine crezi că dă Udi cu "Bulgaru’"?
Valentin Duduianu: Cui?
C.N.: Lu’ şefu’ Comerţului pe România.
V.D.: Ştiu, vărule! Când trebuia să-i dau bani lu’ ăla…
C.N.: Băga-mi-aş p… frate, lui gata, numai, că nu te cred, taci din gură.
V.D.: Să mor în locul ăsta Aramise, că ştiam eu şmecheria cu ăla de la Camera de Comerţ. Dacă ştiam… nimeni!
C.N.: Mă, ce Cameră de Comerţ?
V.D.: …nu mai are ăla de la Cameră, nu mai e la Camera de Comerţ, mi se pare!
C.N.: Băi, e şefu’ Comerţului pe România, tot ce înseamnă comerţ.
V.D.: Şefu’ de la Camera de Comerţ!
C.N.: Băi cioflingare!
V.D.: Băi Aramise, îmi zici tu mie vărule. Ştiu cazinourile cum ştii tu Lilieciu, crede-mă şi pe mine.
C.N.: Mă prosteşti tu, vere!…te-am văzut poate la Maxbet, atât!
V.D.: Să mor în locul acesta, nici eu nu te-am văzut nicăeri, niciodată.
"Lui Mişu i-a dat şi 800.000 şi 1.000.000 de euro să joace"
Unul dintre amatorii de jocuri de noroc, Ştefan Răgălie, a fost interceptat ambiental, cu mandat de la judecători, cum povestea unui procuror detalii din casinouri. Acesta a estimat, din ce a auzit printre alţi jucători, că Vlasov ar fi pierdut, în 2012, suma de 7-8 milioane de euro. După ce pierdea banii, a doua zi, şeful CCIR ar fi trimis şoferul cu o valiză plină cu suma datorată. Declaraţia este una din probele cheie care arată cum funcţionează camăta în cazinouri.
Ştefan Răgălie: Stau şi aşteaptă! Deci, ei, pur şi simplu stau şi aşteaptă să intre în veaun cazino Mişu Vlasov.
Procuror: "Bulgaru’" are înţelegeri cu Platinum şi cu Metropolis?
Ş.R.: Asta ştiu sigur!
P.: Care este înţelegerea?
Ş.R.: Eu îţi dau…eu îi dau bani unei persoane.
P.: Unui posibil client.
Ş.R.: Da! Care poate nu are bani la el, care vine şi el, poate joacă 5.000 de euro şi eu în continuare îi dau sume mari de bani, adică cam cât cred eu că o să iau de la el.
P.: Care ar fi sumele?
Ş.R.: Uite, lui Mişu Vlasov, îi dă, i-a dat şi 800.000 şi 1.000.000 de euro să joace.
P.: 800.000 sau 1.000.000?
Ş.R.: Se ajunge la sumele astea! La sumele astea se ia comision la pierdere. …
P.: Ăsta, lui Vlasov, zici că i-a dat 800.000 de euro, 1.000.000 de euro?
Ş.R.: E cel mai mare jucător, care joacă cele mai mari sume.
P.: Dar mai ţii minte în ce perioadă, în ce zile?
Ş.R.: Îţi zic eu, în decembrie şi în ianuarie a jucat sume enorm de mari şi la Queen şi la Metropolis. La Metropolis nu ştiu dacă a jucat! La Queen nu, la Platinum.
P.: În decembrie?
Ş.R.: În decembrie!
P.: Nu ştii zilele?
Ş.R.: Nu ştiu zilele!
P.: Cât?
Ş.R.: Se auzea, a jucat un milion, a pierdut 2, a pierdut 300.000.
P.: Deci în decembrie i-a dat Bulgaru’ bani să joace.
Ş.R.: Da, ia dat "Bulgaru’".
P.: Ţii minte? A câştigat sau nu Vlasov?
Ş.R.: A câştigat dar, per total, pagubă. Eu le cunoşteam pe fetele de la PR şi ele îmi ziceau ce sume a pariat ăsta.
P.: Apoi, "Bulgaru’" cum îşi recuperează banii de la Vlasov?
Ş.R.: A doua zi. Vlasov trimite valiza cu bani…
P.: A doua zi îi trimite valiza lui "Bulgaru’"…
Ş.R.: Lui trimite, nici nu vorbeşte! Dar a doua zi, Vlasov trimite oricât pierde! A doua zi.
P.: Păi "Bulgaru’" cum face de-şi recuperează banii, că ai zis că ăilalţi au renunţat, că nu-şi mai recuperau banii!
Ş.R.: Au renunţat pentru că "Bulgaru’" e în relaţii cu ăsta, cu Vlasov, şi el stă numai după Vlasov. Uite, în momentul ăsta, aşa, uite a apărut ăsta al lui Piţurcă… Stai, mă, Piţurcă îmi dă 60.000, 80.000, 100.000, nu-i iau acum. Într- o lună tot îi cere lu’ tac-su, într-o lună, două, şi îmi dă banii, ştii, şi a luat 30.000.
Acest articol este proprietatea Evenimentului zilei şi este protejat de Legea drepturilor de autor. Orice preluare integrală sau parţială a conţinutului se poate face doar cu citarea sursei, astfel: pentru publicaţiile tipărite – ziarul Evenimentul zilei, iar pentru publicaţiile online – www.evz.ro

CITEŞTE ŞI:

 • Şeful Camerei de Comerţ şi Industrii a României i-a umplut de bani pe cămătari. Excelenţa Sa, "Nea Mişu Vlasov", pierdea milioane de euro la ruletă şi returna banii cu valiza
 • Mihail Vlasov, prietenul Monei Pivniceru, este acuzat de abuzuri fără precedent. „Va dispune discreţionar de 90% din banii încasaţi de Registrul Comerţului!”
 • INCALIFICABIL! LIMBAJ de MAHALA folosit de ŢARUL VLASOV în raport cu colegii: "Mesajul vostru este NESIMŢIT, IDIOT, IMBECIL". VEZI documentul!
 • O afacere care aduce putere şi bani. Liberalul Vlasov vrea control deplin asupra Camerelor de Comerţ –
 •  "Excelenţa Sa" Mihail Vlasov, încă un tun la Camera de Comerţ
 • Bani de la liberalul Vlasov pentru firmele lui Dan Voiculescu 
 • Camera de Comerţ vrea să complice viaţa firmelor
 • Vlasov se numeşte singur "Excelenţă"

TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

 • Reţeaua mafioţilor care a vândut românilor carne alterată
 • Moscova cere ca Ucraina să nu adere la UE sau NATO
 • Universitatea Harvard a anunţat o descoperire EPOCALĂ, prevazută de EINSTEIN: Sfântul Graal al cosmologiei

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

 • Descoperire controversată. Cui îi aparţine CRANIUL de EXTRATERESTRU / GALERIE FOTO
 • Jacky Kennedy în ţinută de PLAJĂ, într-un SELFIE de acum 60 de ani | FOTO
 • MISTERELE ISTORIEI: De la Triunghiul Bermudelor, la Giulgiul din Torino | GALERIE FOTO