Evenimentul Zilei > Actualitate > De-a râsu, plânsu! Polițist local amendat de un „coleg” după ce i-a cerut ajutorul
De-a râsu, plânsu! Polițist local amendat de  un „coleg” după ce i-a cerut ajutorul

De-a râsu, plânsu! Polițist local amendat de un „coleg” după ce i-a cerut ajutorul

Situație halucinantă în Constanța. Un polițist local a chemat în ajutor un coleg de la rutieră, însă acesta din urmă l-a amendat pe polițistul local pentru că nu a vurt să se legitimeze.

Totul a pornit de la faptul că polițistul local a oprit un autoturism în care erau mai multe persoane fără declarațiile pe propria răspundere impuse de Ordonanța Militară.

Dat fiind faptul că șoferul mirosea a alcool, polițistul local a chemat în sprijin și un echipaj al Poliției Rutiere.

După ce polițistul de la Rutieră l-a testat pe șofer cu etilotestul a constatat faptul că acesta băuse. Când a început să completeze procesul verbal, l-a rugat pe colegul de la Poliția Locală să se legitimeze pentru a completa datele sale în actul constatator, el fiind cel care a oprit mașina inițial, însă acesta a refuzat să prezinte actul. În acel moment, polițistul de la rutieră și-a amendat colegul de la locală cu suma de 500 de lei pentru refuzul de a se legitima.

„Referitor la evenimentul din data de 31 martie a.c., în care au fost implicaţi un poliţist din cadrul Biroului Rutier Constanţa şi un poliţist din cadrul Poliţiei Locale Constanţa, va comunicăm următoarele: La data de 31 martie a.c., Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa a fost sesizat de către reprezentanţii Poliţiei Locale Constanţa cu privire la faptul că un poliţist local a fost sancţionat de către un poliţist rutier. La aceeaşi dată, conducerea I.P.J. Constanţa a dispus activităţi de cercetare prealabilă în vederea stabilirii existenţei sau inexistenţei vreunei abateri disciplinare a poliţistului în cauză. Menţionăm faptul că temeinicia şi legalitatea procesului-verbal de contravenţie pot fi analizate doar de către instanţa de judecată”, a transmis IPJ Constanţa.

Reprezentanţi ai IPJ Constanţa au declarat, pentru Agerpres, că este vorba de un incident petrecut în noaptea de 30/31 martie, pe strada Mircea cel Bătrân din municipiul Constanţa, după ce Poliţia Locală a oprit în trafic un autoturism care „se deplasa haotic, cu farurile stinse”, constatând că şoferul şi cei doi pasageri aflaţi în autovehicul nu au aveau declaraţiile necesare conform Ordonanţelor Militare, iar conducătorul auto mirosea a alcool”.

„Poliţia Locală a anunţat IPJ referitor la respectivul şofer, la faţa locului venind un lucrător de la Secţia 3 de Poliţie, precum şi un poliţist rutier care a testat conducătorul auto cu aparatul etilotest, reieşind o alcoolemie de 0,32 mg/l. În plus, şoferul nu deţinea permis de conducere”.