Silviu Predescu este polițist criminalist. El a postat pe pagina sa de Facebook un clip în care explică rapiditatea cu care se poate răspândi noul coronavirus. Pentru a fi foarte clar, polițistul se folosește de substanțe specifice meseriei sale, făcând o comparație elocventă între contaminarea probelor și contaminarea prin expunere inadecvată la virus.

Astfel arată foarte clar cât de ușor se pot infecta oamenii, prin gesturi banale, pe care le fac din automatism. ”Secvențele au menirea de a evidenția pericolul răspândirii virusului latent.  Criminalistica are ca principal scop descoperirea probelor din câmpul infracțional, aproape care nu sunt vizibile cu ochiul liber asemenea acestui virus. Nu sunt virusolog, dar știu ce înseamnă contaminarea și Inter contaminarea unor probe.

De fiecare dată încerc să mă pun în mintea criminalului și să-mi dau seama ce suprafețe a atins acesta pentru a putea preleva urmele latentă și celulele remanente din care se poate extrage ADN eul cu ajutorul unor pulberi greu de detectat în lumină naturală am încercat să scot în evidență cat de lipsit de apărare suntem în fața acestui inamic nevăzut”, explică polițistul. În demonstrația sa el folosește lumină din spectrul UV.

Sursa: Facebook / Silviu Predescu