Evenimentul Zilei > Actualitate > Un copil de doi ani și-a sechestrat mama și a provocat momente de groază
Un copil de doi ani și-a sechestrat mama și a provocat momente de groază

Un copil de doi ani și-a sechestrat mama și a provocat momente de groază

Clipe de panică provocate de un copil de doi ani din Focșani.

Momente de panică pentru o familie din Focșani, care a trecut prin mari peripeții, vineri după amiaza. Mama a fost blocată pe balcon, de copilul în vârstă de 2 ani, după ce ușa a fost închisă de micuț. Speriată, femeia și-a aelrtat soțul, care se afla în fața blocului. În acest timp, copilul a mers la televizor și a privit netulburat la imaginile de pe ecran.

În acest timp, tatăl său a încercat da intre în casă, dar nu a putut, pentru că în yală rămăsese cheia. În disperare de cauză, bărbatul a sunat la 112 și la fața locului au ajuns pompierii. Au fost deplasate autospeciale și pompierii au reușit accesul printr-o ușă deschisă la un balcon vecin.

„Văzând că nu au altă soluție au sunat la 112. Imediat, au fost mobilizate două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, care s-au deplasat de urgență către locul evenimentului, cu o autospecială de descarcerare și o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime (autoscară).

La indicațiile părinților, cu ajutorul autoscării, pompierii au reușit să intre în apartament printr-o ușă deschisă de la un alt balcon. Spre fericirea tuturor, copilul stătea liniștit și se uita la televizor”, au explicat oficialii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vrancea.

În luna martie a acestui an, un caz asemănător a fost consemnat la Valsui. În timp ce întindea rufele, o femeie a fost blocată pe balcon de copilul în vârstă de doi ani. A fost nevoie de intervenția pompierilor, care au fost alertați de vecinii femeii.

„Un echipaj din cadrul Detașamentului Vaslui a intervenit cu un echipaj specializat pentru deblocarea ușii de la intrarea în locuință. După forțarea butucului ușii de acces în apartament, pompierii au pătruns în interior, deschizând apoi ușa de la balconul pe care se afla blocată femeia”, afirma la vremea respectivă purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Marius Stanciu, pentru estnews.ro.