Evenimentul Zilei > Politica > Un copil a fost lovit cu scândura în cap în „Orfelinatul groazei”
Un copil a fost lovit cu scândura în cap în „Orfelinatul groazei”

Un copil a fost lovit cu scândura în cap în „Orfelinatul groazei”

Un băiețel de zece ani a fost umilit de doi colegi mai mari pe care îi reclamase de furt, fără ca asistenții sociali să intervină. Scena a avut loc în orfelinatul de la Sâncraiu de Mureș

Un copil de zece ani, aflat într-un orfelinat din Sâncraiu de Mureș, este umilit și bătut cu o scândură în cap pe o înregistrare video postată pe Facebook. Abuzul la care a fost supus copilul a avut loc chiar în centrul de ocrotire a minorilor și a fost filmat, cu telefonul, de unul dintre colegii victimei.

Agresorii sunt tot doi minori instituționalizați, de 15- 16 ani. „Totul s-a petrecut într-o cameră unde băieţii mai mari l-au forţat pe copil să participe la un joc teribil. Mai exact, în care să lovească cu o periuță, în timp ce alt băiat îl lovea fără milă cu o bucată de lemn”, ne-a declarat Lajos Kristof, reprezentant al societății civile.

Acesta a mai adăugat că unul dintre agresori l-a bătut pe copil pentru că acesta a dat o declarație la Poliție, în privința unui furt din orfelinat.

Autoritățile nu știu

Părinții sociali nu i-au supravegheat pe minori și nu au observat scena în care băiețelul a fost umilit de colegii săi mai mari. Angajații centrului de ocrotire a minorilor din Sâncraiu de Mureș au refuzat să comenteze incidentul. Oficialii de la Protecția Copilului au susținut că nu știu nimic despre abuzurile la care a fost supus copilul din orfelinat. Nici reprezentanții Poliției Mureș nu știu nimic despre acest incident, așa cum au declarat reporterilor EVZ.

Centrul de ocrotire a minorilor din Mureș și-a căpătat renumele de „Orfelinatul groazei" sau „Casa ororilor”, după ce în ultimii ani aici au avut loc aici mai multe acte de violență la adresa copiilor.

În 2012, a apărut în media o înregistrare video cu un părinte social care snopea în bătaie un copil de zece ani. În același an, tot presa a dezvăluit că un asistent social a întreținut relații sexuale cu un minor. În anul următor, copiii obraznici erau duși la postul de poliție și bătuți cu șipca la talpă.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News