Evenimentul Zilei > EVZ Special > Un cerşetor a murit de frig pe străzi. Avea bani în bancă şi casă. Povestea este ruptă dintr-un film
Un cerşetor a murit de frig pe străzi. Avea bani în bancă şi casă. Povestea este ruptă dintr-un film

Un cerşetor a murit de frig pe străzi. Avea bani în bancă şi casă. Povestea este ruptă dintr-un film

Un cerşetor a murit de frig pe străzi, miercuri. Deşi avea casă, două maşini dar şi o sumă importantă de bani în bancă a ales să cerşească până în ultima clipă a vieţii sale.
Un cerşetor a murit de frig pe străzi. Nu-i lipsea nimic, avea peste 100.000 de euro în bancă, o casă și două camionete.  Omul a murit de frig, miercuri, pe o stradă din Milano.
Cerşetorul a fost găsit mort la Milano, iar circumstanțele care au apărut nu sunt decât incredibile. Bărbatul, septuagenar, avea peste 100.000 de euro în cont, 19.000 de euro în acțiuni și încasa lunar o pensie de 750 de euro din Germania.

Un cerşetor a murit de frig pe străzi

Cerşetorul deținea o casă în Calabria, două camionete pentru care avea plătite asigurările la zi. Deşi avea tot ce-i trebuie, inclusiv o pensie, Umberto Quintino Diaco a ales să trăiască pe străzile din Milano.

El a fost găsit mort de frig, într-un adăpost improvizat făcut din cartoane într-o staţie din Milano. Polițiștii i-au găsit în buzunar 1.235 de euro.

Agenții l-au găsit mort, din cauza frigului și a diferitelor boli pe care le avea. Trupul lui a fost găsit într-o magazie improvizată din carton în fosta rampă de încărcare a mașinilor la stația Porta Garibaldi din Milano.

Un cerşetor a murit de frig pe străzi. Umberto Quintino Diaco, avea 75 de ani

Anchetatorii i-au contactat familia și au aflat că Umberto Quintino Diaco, 75 de ani, a ales să fie o fantomă pentru ai lui. S-a născut la 5 mai 1945 în Paludi și la 17 ani a plecat de acasă și nu a mai dat niciodată vreun semn de viață. Sora lui, Chiarina, a spus: „L-am căutat… Nu a vrut să fie găsit”.

Diaco, s-a născut la 5 mai 1945 în Paludi, pe versanții Silei. A plecat de aici când avea doar 17 ani. A fugit de acasă, spune sora lui Chiarina, negându-și familia și dispărând pentru totdeauna:

«L-am căutat, nu a vrut niciodată să fie găsit». Agenții au găsit bani și valori mobiliare în cutia poștală de la Sam, serviciul de recepție milanez al Caritas. Cutia fusese singurul lucru pe care îl ceruse Quentin, în ciuda solicitărilor presante ale operatorilor de a-l putea ajuta.

Serviciile sociale din Milano au vrut în nenumărate rânduri să-l ia de pe străzi și să-i ofere un adăpost, însă bărbatul a refuzat și a cerut doar o cutie poștală, cutie în care au fost găsite toate documentele proprietăților și extrasele de cont de la bancă, scrie Il Messaggero.