Evenimentul Zilei > Actualitate > Un bărbat de 51 de ani i-a propus unei minore să producă filme pentru adulți. Alte două fete, momite pentru a le deveni tutore
Un bărbat de 51 de ani i-a propus unei minore să producă filme pentru adulți. Alte două fete, momite pentru a le deveni tutore

Un bărbat de 51 de ani i-a propus unei minore să producă filme pentru adulți. Alte două fete, momite pentru a le deveni tutore

Un bărbat din Iași s-a ales cu dosar penal, după ce a încercat să corupă trei fete minore. Uneia i-a propus să producă filme cu conținut indecent.

Un bărbat în vârstă de 51 de ani, din Iași, a fost reținut de polițiști, după ce a fost acuzat că ar fi angajat o minoră pentru a produce filmări cu conținut indecent. De asemenea, altor două minore le-a promis ajutor financiar, dacă acestea acceptă ca el să le devină tutore, conform unui comunicat al polițiștilor.

Suspectul este acuzat și pentru că ar fi angajat fără forme legale trei minore. Uneia i-a propus să producă filme cu conținut indecent

„La data de 5 mai a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi, au desfășurat cercetări într-un caz de pornografie infantilă.

Astfel, au fost efectuate două percheziții domiciliare, la două imobile în care locuiește, respectiv își desfășoară activitatea profesională un bărbat, de 51 de ani, bănuit de comiterea faptei.

În cauză, s-a reținut faptul că, în perioada 2019 – 2021, bărbatul ar fi angajat, fără forme legale, trei minore, iar uneia dintre acestea i-ar fi propus să producă materiale cu caracter sexual explicit. De asemenea, acesta ar fi promis celor două minore instituționalizate că le va sprijini financiar, dacă vor accepta să le fie „tutore”. În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe sisteme informatice”, se precizează în comunicatul poliției.

A fost reținut pentru 24 de ore, iar procurorii vor cere prelungirea mandatului bărbatului de 51 de ani

„Pe numele bărbatului, a fost pus în aplicare un mandat de aducere, acesta fiind condus la sediul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Iași, pentru audieri. În urma administrării probatoriului, acesta a fost reținut de procurori pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Tribunalului Iași, cu propunere de arestare preventivă”, s-a mai precizat în respectivul comunicat.