Evenimentul Zilei > Actualitate > Mesajul care l-a făcut vedetă pe un șofer botoșănean. Ce le-a transmis polițiștilor care l-au amendat
Mesajul care l-a făcut vedetă pe un șofer botoșănean. Ce le-a transmis polițiștilor care l-au amendat

Mesajul care l-a făcut vedetă pe un șofer botoșănean. Ce le-a transmis polițiștilor care l-au amendat

Mesajul unui șofer din Botoșani care a fost amendat de Poliția Rutieră a ajuns viral pe Rețelele de socializare, fiind distribuit de câteva sute de internauți.

Un șofer din Botoșani a devenit vedetă cu un mesaj care a făcut înconjurul internetului. Acesta a primit o amendă pentru că nu a oprit la semnalul polițiștilor de la Serviciul Rutier.

Pe procesul verbal de contravenție, la rubrica mențiuni, șoferul a ținut să explice de ce a ignorat semnalul oamenilor legii. Fotografia procesului verbal, cu mențiunea respectivă, a fost postată pe contul de Facebook Atenție Poliția Botoșani. Iar aici a stârnit râsul tuturor internauților care au accesat pagina și care l-au distribuit mai departe.

„Nu am văzut semnalul polițistului întrucât mă gândeam departe”, a scris șoferul botoșănean pe procesul verbal.

Și ca să nu existe nici o îndoială că așa au stat lucrurile, el a completat rubrica „Mențiuni contravenient”, de pe procesul verbal de contravenție, cu litere mari.

Recomandarea polițiștilor rutieri

Pe de altă parte, polițiștii serviciului rutier din Botoșani atrag atenția participanților la trafic în legătură cu importanța respectării regulilor de circulație. Ei au oferit o serie de recomandări pentru cei care urcă la volan, mai ales că se apropie sărbătorile de Paște. Avertismentul celor de la Rutieră a fost postat pe același cont de Facebook. Această postare, însă, nu a stârnit, din păcate, la fel de mult interes în rândul internauților precum cea a șoferului amendat.

„Polițiștii rutieri atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice:

Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani sau amendă, aceasta fiind pedeapsa prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Totodată, pe timpul cercetării, permisul este reţinut, fără drept de circulaţie” se arată în postarea polițiștilor.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.