Evenimentul Zilei > Social > Agenți de poliție rutieră reținuți pentru luare de mită. Ei ar fi cerut șoferilor brad de Crăciun, bani și produse alimentare
Agenți de poliție rutieră reținuți pentru luare de mită. Ei ar fi cerut șoferilor brad de Crăciun, bani și produse alimentare

Agenți de poliție rutieră reținuți pentru luare de mită. Ei ar fi cerut șoferilor brad de Crăciun, bani și produse alimentare

Șase agenți de poliție, din cadrul Serviciului Rutier Maramureş sunt acuzați că în timp ce se aflau la serviciu, au acceptat bani şi alte produse de la șoferii pe care i-au oprit în trafic.

Șase agenți de poliție, din cadrul Serviciului Rutier Maramureş, au fost arestați preventiv. Ei sunt cercetaţi pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită, favorizarea făptuitorului şi fals intelectual.

Tribunalul Maramureş a admis pe dată de 30 iulie propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş de arestare preventivă care îi vizează pe şase inculpaţi. Ei sunt agenţi de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş – Serviciul Rutier.

Care sunt acuzațiile aduse agenților de poliție

Cei șase agenți sunt acuzați că în perioada octombrie-decembrie 2019, în timp ce se aflau la serviciu, au acceptat bani şi alte produse de la șoferii pe care i-au oprit în trafic. Polițiștii au primit brad de Crăciun, produse alimentare, băuturi alcoolice și bani. Doar unul din agențîi de poliție a fost acuzat de favorizare a făptuitorului în timp ce doi au fost acuzați de fals intelectual.

Inculpații au contestat sentința
După ce au fost acuzați, inculpaţii au contestat hotărârea Tribunalului Maramureş, Dosarul va fi trimis Curţii de Apel Cluj pentru soluţionarea căii de atac.

„Măsura s-a dispus pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 30.07.2020, până la data de 28.08.2020, inclusiv. S-a reţinut existenţa unor indicii temeinice privind săvârşirea faptelor menţionate.

Astfel, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, instanţa a reţinut existenţa unor indicii temeinice care să justifice suspiciunea rezonabilă că cei şase inculpaţi, în perioada octombrie-decembrie 2019, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au acceptat bani şi alte foloase necuvenite (brad de Crăciun, produse alimentare, băuturi alcoolice) oferite de diverşi conducători auto opriţi în trafic pentru control, în schimbul neîndeplinirii îndatoririlor de serviciu. Sau chiar au pretins aceste foloase necuvenite.Sub aspectul săvârşirii infracţiunii de favorizare a făptuitorului, faptă imputată doar unuia dintre inculpaţi, instanţa a reţinut existenţa unor indicii temeinice care să justifice suspiciunea rezonabilă că acesta, în luna decembrie a anului 2019, nu s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de punere în circulație sau conducere a unui vehicul neînmatriculat.

Sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals intelectual, faptă reţinută în sarcina a doi inculpaţi, instanţa a reţinut existenţa unor indicii temeinice care să justifice suspiciunea rezonabilă că aceştia, în luna decembrie a anului 2019, cu prilejul întocmirii unor procese-verbale de sancţionare contravenţională, au reţinut alte stări de fapt decât cele constatate, pentru a evita aplicarea anumitor sancţiuni. ”, se arată în comunicatul Tribunalului Maramureș, potrivit.cancan.ro.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: