Evenimentul Zilei > Actualitate > Șofer de ambulanță lăsat fără permis pentru viteză excesivă. Ce a descoperit poliția
Șofer de ambulanță lăsat fără permis pentru viteză excesivă. Ce a descoperit poliția

Șofer de ambulanță lăsat fără permis pentru viteză excesivă. Ce a descoperit poliția

Un șofer care transporta un pacient de la Cluj la Galați, cu o ambulanță privată, a rămas fără permis, pe o șosea din Vrancea, din cauza vitezei excesive.

Un șofer de ambulanță, care transporta un pacient de la Cluj la Galați a rămas fără permis în Vrancea.

Șoferul unei ambulanțe private din Cluj a fost sancționat în județul Vrancea pentru viteză excesivă. Polițiștii rutieri l-au amendat și i-au reținut permisul de conducere după ce l-au depistat conducând cu peste 140km/oră.

Ambulanța privată transporta o pacientă la Galați, potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea. Mașina a fost depistată de radar circulând cu o viteză foarte mare, pe DN2D, în afara localității Bolotești.

„La data de 27 ianuarie, ora 17,10, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Odobeşti au depistat un bărbat de 27 de ani, din judeţul Cluj. Acesta conducea un autoturism pe DN2 D, în afara localităţii Boloteşti, cu viteza de 142 km/h, înregistrat de aparatul radar. Conducătorul auto a fost sancţionat conform OUG 195/2002 R. În cazul său a fost dispusă măsura complementară a reţinerii permisului de conducere, pentru o perioadă de 90 de zile”, au arătat reprezentanții IPJ Vrancea.

Șofer de ambulanță lăsat fără permis

Conform sursei citate, bărbatul a încercat să explice de ce circula cu această viteză. În timp ce i se verificau documentele, de polițistul rutier, a spus că vehiculul aparține unei firme de asistență medicală. El a precizat că transportă un pacient care se simțea rău, de la Cluj la Galați.

Totodată, conducătorul auto a menţionat că starea pacientului impune transportul la o unitate medicală cât mai apropiată. Drept urmare, un alt echipaj de poliţie rutieră, care se afla în zonă, a sprijinit deplasarea pacientului către cel mai apropiat spital, cel din Focșani. Pacientul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani, unde a primit îngrijiri medicale de specialitate.

Reprezentanții poliției rutiere au precizat că autovehiculul oprit nu face parte din categoria celor cu regim prioritar de deplasare. Astfel au explicat de ce l-au sancționat pe șoferul vitezoman.