Evenimentul Zilei > Actualitate > Accidentul din Andronache. Una din victime nu era minoră. Declarații exclusive ale avocatei familiilor îndoliate
Accidentul din Andronache. Una din victime nu era minoră. Declarații exclusive ale avocatei familiilor îndoliate

Accidentul din Andronache. Una din victime nu era minoră. Declarații exclusive ale avocatei familiilor îndoliate

Două familii își plâng acum copiii uciși într-un teribil accident rutier produs, sâmbătă după amiază, în cartierul Andronache, din sectorul 2 al Capitalei. Evenimentul zilei a stat de vorbă cu avocatul rudelor celor două fete care au fost omorâte - Raisa și Nicoleta.

Am aflat în exclusivitate detalii legate de această nenorocire, lucruri nespuse până acum.

Vinovată de tragedie este o femeie în vârstă de 56 de ani, angajată a unei companii de telefonie, care – din cauze care vor fi stabilite de anchetă – a intrat în plin în mai mulți copii care stăteau pe trotuar în fața unei case.

Accidentul din Andronache. Lovite de mașină pe trotuar, în fața casei

Accidentul s-a produs sâmbătă la amiază, pe strada Mențiunii din cartierul Andronache, sector 2. La acea oră, vremea frumoasă a scos din case mai mulți locuitori din zonă care, împreună cu copiii lor, stăteau pe trotuar, în fața porților.

Adulții la o bârfă, copiii la joacă. Raisa, o fetiță în vârstă de șase ani, și Mihaela Nicoleta (21 de ani) au fost lovite în plin de mașina scăpată de sub control de o femeie în vârstă de 56 de ani.

În urma impactului violent micuța a murit pe loc, iar tânăra, ceva mai târziu, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Grigore Alexandrescu”.

De ce Nicoleta a fost dusă la un spital pentru copii ne-a explicat Luminița Nuțu, avocatul celor familii îndoliate.

”Era mai slăbuță și mai mică de înălțime. Toată lumea a crezut că are în jur de 14 ani”

”Nicoleta avea 21 de ani, dar cei de la Ambulanță au crezut că este un copil pentru că era mai slăbuță și mai mică de înălțime.

in cauza fizicului, medicii au zis că e minoră și au dus-o la ”Grigore Alexandrescu”.

Firește că nimeni nu stă să întrebe în asemenea momente cumplite, când fiecare secundă e importantă, câți ani are o victimă.

Salvarea vieții ei era obiectivul principal.

Asta este explicația pentru care au dus-o la un spital de copii. Toată lumea a crezut că are în jur de 14 ani”, ne-a dezvăluit avocatul Luminița Nuță.

De altfel, nici până acum, nici familia, nici oficialitățile nu au spus că Nicoleta nu era un copil de 14 ani, ci era majoră. E un lucru fără relevanță penală, dar merită consemnat pentru acuratețea informațiilor.

Accidentul din Andronache. De ce nu a fost dat familiei și trupul Nicoletei

În cursul zilei de astăzi, rudele Raisei și ale Nicoletei s-au dus la IML ”Mina Minovici” pentru a ridica trupurile fără viață ale celor două victime. Numai că, din cauza procedurilor administrative incomplete, doar micuța Raisa a putut fi luată acasă.

Documentele obligatorii în astfel de cazuri, cele eliberate de spitalul unde fata de 21 de ani a murit, dar și cele care permit autopsia trupului ei nu erau întocmite, așa că necropsia va fi efectuată mâine. Zi în care familia va putea prelua trupul Nicoletei.

”Fata a fost dusă la spital vie, deci obligatoriu trebuia să se facă o fișă de observație.

Un document medical în care este trecută starea de sănătate la internare, dar și manevrele care au fost făcute până la decesul ei.

În această situație, este nevoie de o ordonanță a procurorilor pentru ca trupul victimei și fișa de observație să ajungă la IML.

Cum în weekend nu se lucrează, actele au fost făcute azi. Autopsia va fi mâine (n.r. marți, 2 martie) când oamenii își vor putea lua copilul acasă”, ne-au explicat surse din cadrul IML ”Mina Minovici”.