Evenimentul Zilei > Actualitate > Un băiețel de 5 ani, bolnav de cancer, și-a făcut prieteni prin Post-it lipite pe fereastra spitalului
Un băiețel de 5 ani, bolnav de cancer, și-a făcut prieteni prin Post-it lipite pe fereastra spitalului

Un băiețel de 5 ani, bolnav de cancer, și-a făcut prieteni prin Post-it lipite pe fereastra spitalului

Distanța nu a fost un obstacol pentru un băiețel și un coordonator de acreditare pentru spitale care s-au împrietenit prin intermediul unor Post-it-uri lipite pe geam. Meyer era internat într-u spital pentru chimioterapie.

Meyer Mixdorf, un băiețel de 5 ani a folosit Post-it-uri pentru a-și face prieteni prin fereastra spitalului. Astfel,  în timp ce era internat pentru chimioterapie și-a făcut un prieten neașteptat de cealaltă parte a străzii. Povestea emoționantă a fost a relatată de Fox News.

Meyer Mixdorf, în vârstă de 5 ani, era pacient la Children’s Mercy Kansas City din Missouri, în luna mai, când și-a făcut primul „prieten misterios”, Johnna Schindlbeck, o angajată a Centrelor Medicale Truman care lucrează peste drum.

Mama sa, Liz Mixdorf, a declarat pentru Fox News că Meyer a fost diagnosticat cu cancer cerebral în decembrie 2020 și a fost dus la Children’s Mercy pentru a primi tratament.

La cinci luni de la începutul tratamentul său, Mixdorf și soțul ei au decis să aranjeze Post-it-urile în formă de față zâmbitoare pe fereastra lui Meyer pentru a-i ridica moralul după un transplant dificil de celule stem.

Răspuns a venit de vis-a-vis: o față tristă

Trio-ul nu a știut niciodată că va primi o față tristă ca răspuns la opera lor de artă, o zi mai târziu. Răspunsul venea de la Johnna Schindlbeck, o angajată a Centrelor medicale Truman care lucrează peste drum, în mai 2021.

Când au observat în cele din urmă mesajul Post-it de vis-a-vis, Meyer și Johnna  au continuat trimițându-și emoji-uri reciproc pentru câteva zile. „A fost o activitate cu adevărat distractivă, plină de optimism, pe care Meyer o aștepta cu nerăbdare”, a spus mama sa.

În cele din urmă, familia a fost de acord să „susțină jocul” și „să facă ceva distractiv”, potrivit lui Mixdorf. Au schimbat designul ferestrei pentru a arăta ca Mario de la Nintendo și, din nou, lucrările lor din Post-it-uri au fost recompensate cu un trandafir la fel de elaborat.

Meyer și părinții săi au lucrat și alte personaje populare printre copii, inclusiv Iron Man, Batman, Minions și multe altele. Fiecare design creativ pe care l-au lansat, unul a primit răspuns imediat.

Johnna a recrutat colegi pentru a face figuri mai complicate

Pe partea lui Johnna Schindlbeck, lucrurile stăteau așa: habar nu avea că comunică cu un băiețel de 5 ani, pacient pediatric și recruta colegi de birou pentru a ajuta la proiectarea mai complicată a mesajelor. Uneori, a trebuit să comande anumite culori online sau să accepte donații de la prieteni.

„A fost doar distractiv la început”, a spus Schindlbeck pentru Fox News.

Familia Mixdorf, personalul Centrelor medicale Johnna Schindlbeck și Truman au petrecut câteva săptămâni trimitându-și reciproc artele cu note lipicioase din ferestrele lor între mai și iulie. Designurile lor includeau personaje din francizele Nintendo, Marvel și Disney,

Schindlbeck și echipa ei din Centrele medicale Truman și-au dat seama că prietenul lor Post-it era pacient după ce a văzut un semn pe care băiețelul de 5 ani l-a lipit pe fereastră pe care scria: „Mulțumesc [inimă] mamă”.

Meyer și Johnna s-au văzut prima dată

Nu a durat mult până când Schindlbeck l-a văzut pe Meyer pe fereastră după aceea și și-a dat seama că era internat pe un etaj de oncologie. Jocul cu Post-it-uri a durat câteva săptămâni,  iar Meyer a trebuit să rămână la spitalul pentru copii pentru ultimele sale trei tratamente chimio, ceea ce mea sa spune că a fost o provocare, deoarece Meyer nu și-a putut vedea cei patru frați, deoarece sala de joacă a spitalului este închisă temporar din cauza COVD-19.

La 13 iulie, RMN-ul lui Meyer „a arătat foarte bine” și a fost externat din Children’s Mercy, a povestit Liz Mixdorf. A avut chiar șansa să se întâlnească cu Schindlbeck și cu ceilalți angajați Truman Medical care i-au făcut zilele mai strălucitoare.

„Știam că este el imediat ce l-am văzut și tocmai am început să plâng”, își amintea Schindlbeck despre vizita lui Meyer. „Cred că eu și Liz am avut amândoi lacrimi.”

Meyer s-a recuperat

Recuperarea lui Meyer a însemnat o victorie importantă pentru Johnna Schindlbeck, care și-a pierdut doi frați mai mari din cauza cancerului. „Aceasta a fost un fel de conexiune personală pentru mine”, a spus Schindlbeck.

Schindlbeck, pe de altă parte, este uimit că un pachet de note Post-it și o recunoaștere a unui zâmbet i-au adus pe ea și pe Meyer împreună.

„Nu a durat nici un timp, nu a fost nevoie de multă gândire. A fost nevoie doar de o inimă bună și cineva care să acorde atenție la ceea ce ar putea avea nevoie altcineva”, a spus ea. „Fiți acolo chiar și atunci când nu știți ce să faceți sau știți ce să spuneți”.

Acum Meyer s-a întors acasă cu familia sa în Siloam Springs, Arkansas, unde se poate bucura de o viață normală

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News