Evenimentul Zilei > International > Un asistent medical a recunoscut că a comis zeci de crime
Un asistent medical a recunoscut că a comis zeci de crime

Un asistent medical a recunoscut că a comis zeci de crime

Șoc în lumea medicală din Germania. Un asistent medical a recunoscut că a comis zeci de crime, însă autoritățile au indicii care îi pun în seamă aproximativ 300 de pacienţi omorâți, investigaţiile fiind în curs, informează The New York Times.

Totul s-a petrecut în Germania. Niels Högel, în vârstă de 42 de ani s-a angajat ca asistent la secţia de terapie intensivă a Spitalului Delmenhorst, în nord-vestul Germaniei. El a prezentat chiar și o scrisoare de recomandare care îl descria „independent şi conştiincios”, capabilă să reacţioneze „raţional şi corect din punct de vedere tehnic”, în momentele de criză. Astfel, După patru luni, o pacientă, Brigitte A., a murit sub îngrijirea sa, iar la scurt timp au început să moară și alții: Hans S., Christoph K. şi Josef Z. foarte târziu în cazul său s-a declanșat o anchetă. Autoritățile germane au avut nevoie de un deceniu pentru a putea proba faptele petrecute în perioada 2000-2005.

În prezent, Niels Högel este considerat cel mai prolific criminal în serie din Germania, într-o perioadă de pace. Oamenii legii au indicii care pun în legătură cu asistentul medical aproxximatov 300 de morți înregistrate în rândul paciențilro spitalului Delmenhorst. În cadrul anchetei au fost exhumate peste 130 de cadavre în Germania, Polonia şi Turcia. Pus în fața dovezilor, asistenul medical a recunoscut omorârea a 43 de oameni, nu a negat uciderea altor 52, dar a negat ferm omorârea altor cinci.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: