Evenimentul Zilei > Justitie > Umilință maximă pentru DNA. Feblețea Codruței Kovesi are proble mari. „De paradeală”
Umilință maximă pentru DNA. Feblețea Codruței Kovesi are proble mari. „De paradeală”

Umilință maximă pentru DNA. Feblețea Codruței Kovesi are proble mari. „De paradeală”

Procurorul DNA Alexandra Carmen Lăncranjan zisă „Veverita” este aproape de a fi pusă sub acuzare. SIIJ cere la Înalta Curte confirmarea redeschiderii urmăririi penale într-un dosar în care această este vizată.

SIIJ cere la Înalta Curte confirmarea redeschiderii urmăririi penale într-un dosar în care este vizată procuroarea DNA Alexandra Carmen Lăncranjan. Dacă cererea SIIJ va fi admisa, seful DNA Crin Nicu Bologa are obligația de a o revoca pe Lăncranjan din parchet.

Magistrata #rezist a ajuns, în sfârșit să dea socoteală pentru tot ce a făcut.

 

Procuroare DNA Alexandra Carmen Lăncranjan, cunoscută în magistratură sub numele de „Veverița”, riscă să fie pusă sub acuzare. Și taman de Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ), condusă de Nicolae Marin, pe care Lancranjan a cerut-o desființată.

Astfel, potrivit ultimelor informații, SIIJ a solicitat confirmarea redeschiderii urmariririi penale într-un dosar în care vizată este procuroarea DNA Lăncranjan. Solicitarea SIIJ se va discuta săptămâna viitoare la Înalta Curte de Casație și Justiție. Iar în cazul în care va cererea SIIJ va fi admisă, șeful DNA Crin Nicu Bologa are obligația de a o revoca pe Lăncranjan din parchet.

Despre ce anume este vorba în dosarul „Veveritei” în care SIIJ cere confirmarea redeschiderii urmăririi penale nu se cunoaște deocamdată. Cert este că Alexandra Carmen Lancranjan, lider al magistraților #rezist, a mai fost în trecut cercetată penal. Ba chiar urmărită penal.

Dezvăluirea a fost făcută de către avocatul Florin Ghiulbenghian într-un memoriu trimis în 2018 ex-ministrului Justiției Tudorel Toader. La acea dată, Ghiulbenghian preciza că în 2016 a fost depusă o plângere penală împotriva lui Lancranjan, pentru posibile fapte comise de această în calitate de procuror la Parchetul Tribunalului Capitalei. Plângerea ar fi fost conexată la un alt dosar aflat în lucru la DNA, iar potrivit lui Ghiulbenghian față de Lancranjan s-ar fi declanșat chiar și urmărirea penală .

Cu toate acestea, deși era anchetată de DNA, Alexandra Carmen Lancranjan a promovat la DNA în 2017, după câteva tentative eșuate, ajungând să fie colegă chiar cu procurorii care o cercetau, a scris luju.ro.

 

 

 

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: