Evenimentul Zilei > Actualitate > Ultimul mesaj al românului care nu credea că există SARS CoV2! ”Dacă scap …”
Ultimul mesaj al românului care nu credea că există SARS CoV2! ”Dacă scap …”

Ultimul mesaj al românului care nu credea că există SARS CoV2! ”Dacă scap …”

Marian Giurea, șoferul de tir care a murit în Franța, ca urmare a infecției cu SARS CoV2, a transmis, în data de 6 aprilie, trei mesaje familiei din România care era îngrijorată în legătură cu starea lui de sănătate. Românul a devenit cunoscut după ce a scris pe Facebook un mesaj în care nu credea în existența acestui virus, după care a decedat.

De pe patul unui spital din Paris, de la terapie intensivă, Giurea se plângea că nu are aer, că nu mai poate respira. ”Salut, vor să mă bage în comă. Nu mă descurc cu aerul, ne mai auzim. Vă las. Pa, pa”, le-a scris Giurea, rudelor sale din Gorj, în data de 6 aprilie. Semn că era foarte slăbit de pneumonia care i-a afectat plămânii, Giurea și-a înregistrat audio mesajele, iar apoi le-a transmis familiei.

La scurt timp, bărbatul a revenit cu un mesaj foarte dur, în care înjura și spune că medicii nu își fac datoria. ”Te bagă la aparate, apoi nu te mai bagă în seamă. Dacă scapi, scapi, dacă nu… M-au chinuit trei zile, de nu mai am aer deloc.”, povestea familiei, Giurea, cu trei zile înainte de a muri.

Ultimul mesaj este de la reanimare și a fost trimis cu puțin timp înainte ca să fie intubat. ”Sunt la Reanimare, dacă scap, scap, dacă nu, pa. Nu se ocupă nimeni de tine”, a mai transmis Giurea, potrivit Gorjeanul.ro.

Înainte de a se îmbolnăvi, Giurea era sceptic în legătură cu existența virusului, ba mai mult scria pe Facebook mesaje care mai de care. ”Bună ziua la toată lumea, am și eu o întrebare la cine știe să dea un răspuns. Am văzut că în toată lumea spun ca mor milioane de oameni și sute de milioane sunt bolnavi. Întrebarea mea este: a văzut cineva un om bolnav sau un om mort de la Corona ? Va rog frumos să-mi ziceți și mie să nu mor prost vă pup”, scria Giurea pe 17 martie, la 18.20.

Acum, familia a luat decizia de a aduce trupul neînsuflețit al lui Marian Giurea, în România, unde va fi înhumat conform tradiției ortodoxe.