Evenimentul Zilei > International > Ultimul gest al lui Trump, 100 de grațieri
Ultimul gest al lui Trump, 100 de grațieri

Ultimul gest al lui Trump, 100 de grațieri

Cu o zi înainte de plecarea sa de la Casa Albă, se așteaptă ca Donald Trump să acorde o sută de grațieri și comutări de sentințe.

În ultima zi de mandat, se așteaptă ca Donald Trump să semneze 100 de grațieri. De care vor beneficia gulere albe dar și un celebru rapper american.

Donald Trump va organiza, miercuri, o ceremonie de adio la Joint Base Andrews, Maryland. Apoi va părăsi Washington la bordul Air Force One, cu destinația Mar-a-Lago, Florida. Înainte ca Joe Biden să depună jurământul.

Colaboratorii de la Casa Albă ar fi trimis invitații pentru eveniment, oaspeții fiind invitați să sosească între 6 a.m. și 7.15 a.m.

Se spune că detalii specifice referitoare la ceremonie sunt încă în curs de examinare, dar ar putea include o gardă de onoare și 21 de salve de tun.

Până în prezent, Trump nu a planificat să se autograțieze sau pe copiii săi, a raportat CNN. Casa Albă ar fi organizat o întâlnire duminică pentru a finaliza lista grațierilor, potrivit a două surse.

Trump a acordat deja o serie de grațieri înainte de Crăciun, dar a luat o pauză în zilele anterioare și după revoltele de la Capitoliu.

Participanții au voie să vină cu până la cinci invitați. Dar li s-a cerut să poarte măști pe tot parcursul ceremoniei, potrivit Bloomberg.

Autograțierea, deocamdată neluată în calcul

Agenții Casei Albe au declarat că Trump s-a concentrat pe deplin să numere colegiul electoral în zilele care au precedat revolta. Ceea ce l-a împiedicat să-și finalizeze decizia privind grațierile.

Seria de acțiuni de clemență a lui Trump de marți este de așteptat să includă un amestec de grațieri axate pe reforma justiției penale, pe lângă cele mai controversate acordate aliaților săi politici.

Totuși, Trump ar putea decide în ultimul moment să acorde grațiere membrilor familiei. Sau chiar lui însuși, deși acest lucru nu este considerat de a fi luat în calcul.

În continuare, Trump a fost îndemnat să se abțină de la a acorda clemență oricărei persoane implicate în asaltul clădirii Capitoliului.

Contrar poziției sale inițiale conform cărora cei implicați erau „patrioți” care nu făcuseră nimic rău.

„Să acorzi grațiere acestor oameni ar fi o greșeală”, a declarat pentru Fox News senatorul Lindsey Graham.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE