Conform ultimei prognoze, ANM a emis cod galben de ceață valabil în mai multe județe. Maramureş, Sălaj, Cluj, Satu Mare, Alba, Mureş şi Harghita sunt zonele vizate de prognoza meteo. În ultimele trei, fenomenul va fi semnalat până la prânz.

Traficul se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă, vizibilitatea fiind diminuată pe alocuri sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din judeţele Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj, anunță și Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Şoferii sunt sfătuiţi să circule cu viteza redusă, să evite manevrele periculoase în condiţii de vizibilitate scăzută şi să folosească luminile de ceaţă ale autovehiculelor. Ceața este unul dintre factorii naturali cu cel mai mare impact în cazul producerii accidentelor rutiere.

De altfel, meteorologii au emis o atenţionare de tip nowcasting Cod galben de ceaţă, valabilă până la ora 9.00, pentru judeţele Maramureş, Sălaj, Cluj şi Satu Mare.

Astfel, se va semnala, local, ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri. Totodată, ceaţa pote fi însoţită de depunere de chiciură.

Prognoza meteo mai menționează o avertizare de cod galben și care este valabilă până la ora 11.00, în zona joasă a judeţelor Alba şi Mureş, precum şi în mai multe localităţi din Harghita. Şi acolo va fi ceaţă care determină reducerea vizibilităţii local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri, dar şi depuneri de chiciură.

 

 

 

 

Te-ar putea interesa și: