Evenimentul Zilei > Social > Incendiul de la Piatra Neamț a mai făcut o victimă. Dezvăluiri de ultim moment
Incendiul de la Piatra Neamț a mai făcut o victimă. Dezvăluiri de ultim moment

Incendiul de la Piatra Neamț a mai făcut o victimă. Dezvăluiri de ultim moment

Încă un pacient infectat cu COVID-19 din salonul morții de la Spitalul din Piatra Neamț a murit.

Pacientul ars fusese transportat în noaptea incendiului de la Terapie Intensivă la spitalul din Lețcani. Doar unul dintre cei șase pacienți mai este în viață.

Unul dintre ultimii doi supraviețutori ai tragediei de la Piatra Neamț, transferați la Lețcani a murit miercuri, în ATI la secția exterioară de la Lețcani, județul Iași. Doi pacienți au încetat din viață săptămâna trecută, iar zece oameni au murit în urma incendiului de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ.

Şase răniţi au fost transportaţi la Spitalul de la Leţcani, judeţul Iaşi, şi doar unul mai este acum în viaţă.

Din cei şase pacienţi veniţi de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ am pierdut, din nefericire, patru. Erau pacienţi cu vârste de 65 de ani şi cu comorbidităţi şi care aveau infecţii cu SARS-CoV-2. Niciunul nu are probleme datorate unor leziuni provocate de arsuri. Decesele au fost înregistrate în acest sfârşit de săptămână, nu azi dimineaţă”, a precizat Carmen Dorobăţ.

În urmă cu o săptămână, la spitalul mobil Leţcani au fost aduşi şase pacienţi cu COVID-19 de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, după ce un salon de la terapie intensivă a fost mistuit de flăcări. În incendiu şi-au pierdut viaţa 10 pacienţi, iar un medic şi o asistentă care au încercat salveze bolnavii din flăcări au suferit arsuri. Medicul a fost transportat la un spital din Belgia.

Ramintim că două saloane de Terapie Intensivă au fost cuprinse de flăcări în urmă cu 2 săptămâni. Aici se aflau nu mai puțin de 16 pacienţi în stare critică, ce primeau îngrijiri în medicale pe secţia ATI-COVID a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Potrivit unor surse, cauza incendiului ar fi fost supraîncălzirea mai multor prelungitoare de calitate slabă, iar izbucnirea incendiului ar fi dus și la o explozie.

Spitalul din Piatra Neamț va fi dat în judecată. Rudele îndoliate cer daune uriașe

Avocatul Adrian Cuculis declară că a încheiat un contract cu Toma Valentin, fiul decedatului Toma Ion, și cere despăgubiri de 1 milion de euro spitalului din Piatra Neamț, informează Antena 3.