Evenimentul Zilei > Social > Răsturnare de situație în cazul tragediei de la Piatra Neamț! Ce legătură are cu Colectiv: detaliul care aruncă totul în aer
Răsturnare de situație în cazul tragediei de la Piatra Neamț! Ce legătură are cu Colectiv: detaliul care aruncă totul în aer

Răsturnare de situație în cazul tragediei de la Piatra Neamț! Ce legătură are cu Colectiv: detaliul care aruncă totul în aer

Familia unuia dintre pacienții care au murit în incendiul devastator de la Piatra Neamț a dat în judecată spitalul. Este avansată tot mai mult ipoteza unor similarități cu tragedia Colectiv.

Familia pacientului solicită despăgubiri de 1.000.000 de euro. „Având în vedere fatul că în urma săvârșirii infracțiunii părțile vătămate, respectiv fiul și soția victimei, solicită obligarea părților ce vor fi găsite vinovate la plata de daune de natură morală, înțelegem să ne constituim cu titlu de parte civilă pentru suma de 1 milion de euro, împărțiți în mod proporțional cu titlu de daune morale și materiale”, se arată în plângerea penală depusă de rudele pacientului la Parchetul de pe lângă ÎCCJ.

Aceeași cauză a morții ca în cazul Colectiv

Firma de avocatură Cuculis și Asociații face o paralelă între incendiul de la Colectiv şi cel de la spitalul din Piatra Neamţ şi spune că la fel ca în cazul victimelor din club, şi medicii legişti au stabilit ca principală cauză a decesului pacientului T.I Insuficienţă Renală Acută (IRA).

„Observăm aici, ca și în cazul Colectiv, că avem o insuficiență organică multiplă, ceea ce duce cel puțin rezonabil la concluzia că moartea lui T.I. s-a datorat expunerii la fum și foc, provenit din secția ATI a spitalului Piatra Neamț”, se arată în plângerea penală.

Pacientul se afla internat în spitalul din Piatra Neamț din 5 noiembrie, după ce a fost dignosticat cu Covid-19. Acesta a fost mutat pe secția de ATI, unde a avut loc tragedia, cu doar câteva ore înainte de izbucnirea incendiului.

Secția ATI era încuiată cu cheia?

Avocații familiei pacientului cer procurorilor să investigheze informațiile potrivit cărora secția ATI ar fi fos încuiată cu cheia, „lucru care a zădărnicit și mai mult salvarea celor ce se aflau în acest salon”. Persoanele decedate se aflau internate în secția ATI pentru a fi salvate, pentru a li se administra un tratament de salvare a vieții și veniseră la spital ca ultimă pârghie pentru a se agăța de viață, transmit avocații familiei îndoliate.

De asemenea, respectarea unor restricții draconice cu privire la accesul în secțiile ATI, care în condiții normale ar fi trebuit să fie liber pentru aparținători, a slăbit pe de-o parte capacitatea de a fi prezentă familia lângă bolnav, ceea ce ar fi trebuit să crească nivelul de securitate și agilitate atât a sistemului cât și a personalului.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE