În această perioadă de un an și nouă luni, Marea Britanie nu va avea însă drept de vot în cadrul Uniunii, au precizat surse oficiale, potrivit Agerpres.ro.

Președinția bulgară a anunțat pe Twitter că cei 27 membri ai UE au oerit Comisiei Europene un noun mandat pentru a negocia o perioadă de tranziție cu Regatul Unit al Marii Britanii, care va dura de la data ieşirii Marii Britanii, la sfârşitul lunii martie 2019, până la 31 decembrie 2020, a precizat un membru al echipei de negociere europene, Sabine Weyan.

În perioada de tranziți, Marea Britanie va putea să aplice toate reglementările europene, „ca şi când ar fi în continuare stat membru”, dar „fără să participe la procesul decizional în instituţiile europene”.

O perioadă de tranziţie a fost cerută de Marea Britanie, dar în solicitarea acesteia se menţionează o perioadă de doi ani, mai lungă decât cea agreată de europeni.

Etapa intermediară presupune ca mediul de afaceri și cetățenii să poată să se adapteze noii situații create după ieșirea Marii Britanii din UE și va permite pregătirea unui ca acord de liber schimb pentru vitoarele relații ale Marii Britanii și blocul comunitar.