Udrea, în Deltă: "E păcat, o să se strice şi aici ca în Vama Veche!"

Udrea, în Deltă: "E păcat, o să se strice şi aici ca în Vama Veche!"

Ministerul Turismului va aloca 25 de milioane de euro pentru contruirea a două miniporturi la Sfântu Gheorghe şi Murighiol şi pentru amenajarea unei plaje la Sulina, în cadrul unui plan de promovare turistică a Deltei Dunării.

Anunţul a fost făcut, astăzi, de ministrul Elena Udrea, cu ocazia unei vizite oficiale la Murighiol. Primul proiect realizat va fi cel de la Sfântu Gheorghe. Potrivit Elenei Udrea, în scurt timp, companiile interesate se vor putea înscrie la licitaţia pentru construirea miniportului turistic de pe braţul sudic al Dunării.

"Este nevoie să finanţăm aceste proiecte. Trebuie să aducem aici bărcile cu turişti, care vor veni de pe litoral", a spus Udrea, citată de Mediafax.

Ministrul democrat-liberal a fost nemulţumit de lipsa de omogenitate în stil a locuinţelor din Murighiol. "Cu domnul primar (n.r. din Murighiol) am o problemă: construcţiile în zonă, când cu stuf, când cu tablă, când cu termopane (...) Este păcat, o să se strice şi aici ca în Vama Veche! Dacă lăsăm pe fiecare să construiasă după capul lui, după noi potopul!". Următoarele pe listă: cetăţile militare din vest

Ne puteți urmări și pe Google News

Udrea a anunţat că speră să convingă Ministerul Apărării să renunţe la cetăţile militare de tip Vauban din  vestul Ţării. Sistemul Vauban, numit după un mareşal francez, a fost folosit pentru construcţia unor cetăţi fortificate din vestul României.

Astfel de cetăţi, cu ridicat  pitenţial turistic, se găsesc la Alba Iulia, Timişoara, Arad, Oradea şi Făgăraş. CITIŢI ŞI: Braţele Dunării nu îi strâng alături pe oamenii Deltei