Anul acesta, turiștii români care își vor petrece vacanța în Grecia vor primi de la hotelieri o parte din banii pentru testele COVID-19, se arată într-un comunicat de presă al touroperatorului Paralela 45,

Mai mulţi proprietari de hoteluri din zonă, aflate în oferta de vacanţă a Paralela 45, au stabilit să acorde românilor vouchere cu o valoare de 20 sau 30 de euro, care vor putea fi folosite pentru servicii extra. Oferta este valabilă începând cu luna mai şi numai pentru cei care nu s-au vaccinat.

„Partenerii noştri din nordul Greciei vin în întâmpinarea turiştilor care nu au reuşit să se vaccineze până la momentul începerii vacanţei. Voucherul acoperă o parte importantă din costul testului care este de 40 de euro pentru turiştii Paralela. O familie cu doi copii primeşte înapoi 80-120 de euro din 160 de euro, cât a plătit pe teste, pe care îi poate cheltui pe băuturi răcoritoare, mâncare, băuturi alcoolice extra la hotelul unde e cazată”, a declarat Alin Burcea, CEO Paralela 45

Turiştii Paralela 45 se pot testa cu rapiditate şi la un tarif preferanţial la Gral Medical, clinica cu care agenţia are parteneriat. Pentru o acoperire naţională, numărul clinicilor va creşte la patru în perioada următoare.

Turiștii români care pleacă în Grecia primesc o parte din banii pentru testele COVID-19

Paralela 45 estimează o creştere cu 25% a numărului turiştilor care vor merge, vara aceasta în zonele de vacanţă din nordul Greciei: Halkidiki, Thassos, Riviera Olimpului, de la 7.000 de persoane, anul trecut. Agenţia are aproximativ 400 de oferte pentru zona de nord, de la studiouri la hoteluri de cinci stele.

Grecia a anunţat recent că deschide sezonul estival pe 14 mai şi condiţiile pentru intrarea în ţară a turiştilor străini. Ministrul grec al Turismului vine la Bucureşti, pe 18 martie, pentru discuţii cu ministrul Economiei, Claudiu Năsui, despre accesul turiştilor români şi greci în ambele ţări.