Evenimentul Zilei > Social > Vasul de croazieră MSC Lirica a fost cuprins de flăcări în portul Corfu, Grecia
Vasul de croazieră MSC Lirica a fost cuprins de flăcări în portul Corfu, Grecia

Vasul de croazieră MSC Lirica a fost cuprins de flăcări în portul Corfu, Grecia

Un incendiu a cuprins un vas de croazieră în potul Corfu din Grecia. Din primele informații la bordul vasului de croazieră s-au aflat doar membrii echipajului. Flăcările au cuprins partea dreaptă a navei și nu există nicio persoană rănită.

”Teroare la bordul unui vas de croazieră cuprins de flăcări, în portul Corfu din Grecia. Căpitanul a ordonat abandonarea vasului după ce un incendiu puternic a izbucnit în partea centrală a navei. La bord se aflau aproximativ 200 de persoane, membri ai echipajului, dar din fericire nimeni nu a fost rănit. Autorităţile portuare din Grecia au trimis în ajutor două vase care au reuşit să stingă flăcările”, relatează Observator News .

Vasul ar fi trebuit să plece în croazieră pe 3 aprilie

Vasul de croazieră urma să plece în croazieră pe 3 aprilie. El măsoară 270 de metri şi are o capacitate de 2.500 de pasageri.

Vasul de croazieră MSC Lirica, aparținând unei companii elvețiano-italiene, a luat foc în Portul Corfu. Din primele informații la bordul navei se aflau doar membri ai echipajului, iar nimeni nu a fost rănit. Potrivit SKAI, incendiul a izbucnit în jurul orei 15:30. Vasul era andocat în Portul Corfu încă de pe 30 ianuarie, urmând a relua călătoriile în luna aprilie, în funcție de condițiile epidemiologice la nivel mondial, mai precizează sursa citată.

Flăcările au cuprins partea dreaptă a navei, în zona centrală. Pompierii au intervenit. Nu sunt cunoscute cauzele incendiului

Flăcările au curprins partea dreaptă a navei, în zona centrală. Ele s-au manifestat intens, cu degajări de fum. Pompierii au intervenit cu mai multe ambarcațiuni în încercarea de a limita răspândirea focului. La bord se aflau doar membrii ai echipajului. Ei asigurau mentenanța pe timpul iernii, cât vasul stă în port. Nu se cunoaște, până la această oră, ceea ce a condus la izbucnirea incendiului.

În zilele următoare se vor stabili complet pierderile materiale suferite de către vasul de croazieră MSC Lirica. Anvergura vasului de croazieră este impresionantă, dar cel mai probabil incendiul manifestat la partea dreaptă a acesteia în zonă centrală nu sunt de neglijat deloc. De asemenea, este uimitor că membrii echipajului au scăpat cu toții fără să fie afectați din punct de vedere fizic.