Un turist a murit după ce s-a urcat pe un tren din Arad. Gestul care l-a costat viața

Un turist a murit după ce s-a urcat pe un tren din Arad. Gestul care l-a costat viața Tren. Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Un bărbat în vârstă de 21 de ani, de cetățenie germană, a murit electrocutat într-o stație din județul Arad, după ce s-a urcat pe vagonul unui tren.

Evenimentul a avut loc în ziua de luni, 14 august, în gara din Ghioroc, județul Arad, puțin înainte de miezul nopții. Tânărul se afla în România pentru o vacanță.

Corpul fără suflare al tânărului a fost dus la Serviciul Județean de Medicină Legală Arad, pentru a fi supus autopsiei și pentru a determina cauza exactă a decesului.

Tânărul s-a urcat pe tren pentru a-și face un selfie

„La data de 14 august a.c., în jurul orei 23.52, polițiștii Serviciului Județean de Poliţie Transporturi Arad au fost sesizați despre o persoană, posibil electrocutată, în gara Ghioroc.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu ocazia cercetării la fața locului, cadavrul a fost identificat în persoana unui bărbat de 21 de ani, cetățean german”, a transmis IPJ Arad.

Conform relatărilor martorilor, tânărul pare că s-a aventurat să se urce pe vagonul unui tren în încercarea de a realiza o fotografie tip selfie, însă a intrat în contact cu cablurile electrice aflate sub tensiune și s-a electrocutat.

Cablul sub tensiune creează un câmp electric care poate fi periculos la distanţe mici. Astfel că, un om care se apropie de cablu, urcându-se pe vagon sau pe locomotivă, devine un fel de paratrăsnet.

Adică, fiind neutru din punct de vedere electric, are loc o străpungere a aerului şi o descărcare electrică, formându-se astfel un arc electric”, a transmis un reprezentant CFR pentru aradon.ro.

Un turist a murit electrocutat după ce s-a urcat pe un tren din Arad.

Semn electrocutare. Sursa: dreamstime.com

Tânăr din Vrancea, electrocutat după ce s-a urcat pe tren

Un incident similar s-a petrecut și în anul 2018, atunci când un tânăr de 22 de ani a murit electrocutat, după ce s-a urcat pe un vagon de marfă pentru a-și face un selfie.

Totul s-a petrecut în gara din Focșani, iar un angajat al companiei feroviare i-a anunțat atunci pe polițiști că doi tineri s-au electrocutat în timp ce se aflau pe un vagon cu marfă staționat în gară. Unul dintre tineri a reușit să coboare de pe tren și a fost dus de urgență la spital.