Evenimentul Zilei > Actualitate > Turcia, Rusia şi DOCUMENTUL ISTORIC ce POATE DECLANŞA APOCALIPSA. 17 secunde POT DA VERDE RACHETELOR NUCLEARE
Turcia, Rusia şi DOCUMENTUL ISTORIC ce POATE DECLANŞA APOCALIPSA. 17 secunde POT DA VERDE RACHETELOR NUCLEARE

Turcia, Rusia şi DOCUMENTUL ISTORIC ce POATE DECLANŞA APOCALIPSA. 17 secunde POT DA VERDE RACHETELOR NUCLEARE

Bombardierul rusesc doborât de aviaţia turcă la graniţa cu Siria a generat o criză internaţională care ia amploare.

În prim-plan sunt Turcia şi Rusia, ţări care se acuză reciproc pentru cele întâmplate marţi. 17 secunde. Atât a durat episodul în care avioanele F-16 au avertizat şi apoi au doborât Suhoiul SU-24 rusesc.

Cele două state au prezentat forurilor internaţionale hărţi diferite în care fiecare încearcă să explice adevăratul traseu al avioanelor. Ruşii insistă că avionul lor nu invadase spaţiul Turciei, în timp ce oficialităţile de la Ankara susţin că aparatul de zbor Suhoi SU-24 le-a violat spaţiul aerian.

Într-o scrisoare trimisă de Turcia Consiliului de Securitate al ONU, se arată că bombardierul rus a zburat mai mult de o milă în spaţiul aerian turcesc, în ciuda faptului că a fost somat de 10 ori în 5 minute pentru a schimba direcţia.

Întreaga situaţie a durat 17 secunde. Secunde care pot duce la un război apocaliptic, în care să fie folosite arme nucleare, aşa cum a declarat miercuri un reputat analist militar rus, cu surse de informaţii în armata rusă.

 

 

 

 

.