"Tunarii", învinşi de "tractorişti"

"Tunarii", învinşi de "tractorişti"

Arsenal Londra a este aproape de a ratat cea de-a şaptea finală din istorie în Cupa Ligii Angliei, după ce a pierdut surprinzător, cu 1-0, meciul jucat aseară pe terenul lui Ipswich Town, formaţie care se luptă pentru evitarea retrogradării în liga a treia.

Mai mult, succesul "Tractor Boys" este cu atât mai neaşteptat având în vedere că duminică, în FA Cup (Cupa Angliei), pierduseră cu 7-0 în faţa unei alte formaţii londoneze de top, Chelsea. Gazdele de aseară s-au impus, sub privirile noului lor antrenor, Paul Jewell, prin golul marcat în minutul 78 de atacantul maghiar Tamas Priskin. Jewell, care l-a înlocuit pe irlandezul Roy Keane, demis în urmă cu nici o săptămână, a reuşit două promovări în Premier League cu Wigan, însă obiectivul său la Ipswich este menţinerea echipei de pe Portman Road în liga secundă.

Victoria de aseară a amintit de succesul celebru obţinut de Ipswich Town în finala Cupei Angliei din 1978, tot în faţa lui Arsenal Londra, care a marcat startul perioadei de aur pentru "tractorişti" sub comanda regretatului Bobby Robson, care a culminat cu două locuri secunde în prima divizie şi un triumf în Cupa UEFA.

Arsenal îşi continuă seria de rezultate slabe, după remiza obţinută în ultimul minut, scor 1-1, pe teren propriu, cu o altă echipă din eşalonul secund, Leeds United, în Cupa Angliei. "Tunarii" au folosit aseară mulţi jucători tineri, însă sunt aproape de a rata şansa de a ajunge în ultimul act al competiţiei. Arsenal nu a mai cucerit un trofeu în Anglia din 2005. <object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/QJ7OGM2xaG0?fs=1&amp;hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/QJ7OGM2xaG0?fs=1&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object> "Ispwich s-a apărat foarte bine şi ne-au surprins pe final. Nu am avut strălucire, iar gazdele au fost mai isteţe, profitând de una dintre puţinele noastre erori în defensivă", a spus antrenorul londonezilor, francezul Arsene Wenger, adăugând: "Vom juca însă a doua manţă pe teren propriu, iar pe Emirates meciul va arăta cu totul altfel".

Ne puteți urmări și pe Google News

În cealaltă semifinală, Birmingham City are de recuperat un handicap de un gol în faţa lui West Ham United, care s-a impus în urmă cu două zile, pe teren propriu, scor 2-1, în manşa retur de pe St Andrew's din 26 ianuarie. Finala se va juca pe stadionul Wembley, la finalul lui februarie.