El a făcut această clarificare în contextul în care duminică a anunţat că se va întâlni cu cei doi pentru a discuta despre ancheta legată de OUG 13, arătând că nu exclude posibilitatea ca cei doi să demisioneze. Potrivit Legii 317/2004, ministrul poate dispune revocarea celor doi. Ministerul are dreptul de a verifica eficienţa managerială şi modul de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu de către procurori. Premierul Sorin Grindeanu a spus că se va întâlni cu Toader pentru a discuta despre declaraţiile acestuia referitoare la schimbarea din funcţie a procurorului general şi a şefei DNA, dar a precizat că nu e treaba sa să facă „evaluări de activitate” pentru aceste persoane.

Lămurirea lui Lazăr

Augustin Lazăr, procurorul general al României, a pus capăt speculaţiilor din jurul demisiei sale. Magistratul a declarat ferm: „Vă spun doar atât: nu. Şi nici nu vreau să intru în polemici politice”.

„Dosarul penal a vizat investigarea de fapte prevăzute de legea penală descrise în cuprinsul denunţului cu care au fost sesizate organele de urmărire penală. Cercetările au fost efectuate de procurori în concordanţă cu dispoziţiile legale”, a fost reacția DNA.