Evenimentul Zilei > Actualitate > Tudor Chirilă iese din nou la ATAC! „N-am murit încă şi nu accept să fiu dat afară din ţara mea!”
Tudor Chirilă iese din nou la ATAC! „N-am murit încă şi nu accept să fiu dat afară din ţara mea!”

Tudor Chirilă iese din nou la ATAC! „N-am murit încă şi nu accept să fiu dat afară din ţara mea!”

Tudor Chirilă a ținut să explice atitudinea lui din ultimele săptămâni și participarea sa la protestele din Piața Victoriei într-un interviu despre patriotism, vigilența oamenilor și spiritul civic al românilor.

Cântărețul a răspuns, în interviul dat jurnaliștilor de la Ziare.com, și la întrebarea tututor. Se gândește Tudor Chirilă să plece din România? "Am cochetat cu ideea. Pentru mine e greu să plec, având o meserie care ţine de limba mea maternă. Dacă eram un arhitect, un medic, poate era mai uşor. Şi nici nu accept să fiu dat afară din ţară mea. Cred că în momentul asta, în care lumea pare să se trezească, nu e de plecat. Acum trebuie să ne mai dăm o şansă. 

Suntem prea aproape de moment pentru a ne detaşa şi a face o analiză. Puţin exerciţiu civic există, dacă mă gândesc la Roşia Montană, de exemplu. Surpriză a fost reacţia promptă din noaptea adoptării OUG 13, când Piaţă Victoriei s-a umplut repede, după care în fiecare zi se doborau recorduri de participare. Surprinzător a fost şi ce s-a întâmplat în oraşele mici. 

După tragedia din clubul Colectiv, nu ştiu dacă s-au depăşit 35.000 de oameni în stradă, acum am ajuns la sute de mii. Zicea cineva că nu mai suntem invidioşi pe polonezi. 

Declanşatorul a fost sfidarea. Există un cazan sub presiune vis a vis de aşteptările oamenilor de la guvernanţi. Cred că oamenii au ajuns la un nivel de saturaţie faţă de conducerea fără niciun respect pentru statul corect, o formulă pe care o prefer celei de stat de drept", a spus muzicianul. 

Citește întreg interviul pe Ziare.com