Evenimentul Zilei > International > Oamenii lui Trump au PROBLEME: Protest la restaurantul unde lua masa Kirstjen Nielsen, în apropiere de Casa Albă
Oamenii lui Trump au PROBLEME: Protest la restaurantul unde lua masa Kirstjen Nielsen, în apropiere de Casa Albă

Oamenii lui Trump au PROBLEME: Protest la restaurantul unde lua masa Kirstjen Nielsen, în apropiere de Casa Albă

Un grup de protestatari a perturbat aseară cina secretarului Departamentului de Securitate Internă, Kirstjen Nielsen, la restaurantul mexican din apropierea Casei Albe.

"Metro D.C. Democratic Socialists of America" și-a asumat răspunderea pentru protest și a scris pe reţelele de socializare că nu ar lăsa-o pe Nielsen "să ia masa în linişte".  Acest lucru se întâmplă pe fondul reacției împotriva politicii "fără toleranță" a administrației Trump privind separarea familială a imigranților fără acte de identitate la frontiera S.U.A.

Democrații Socialiștii din America, care și-au asumat responsabilitatea pentru protest, au emis o declarație spunând: "Nu vom sta și să lăsăm ca secretarul Nielsen să ia masa în linişte, în timp ce îi îndrumă pe angajații săi să despartă fetele de mame și să plângă băieți departe de părinții lor la granița noastră ".

Nielsen a declarat pentru presa americană: "Atâta timp cât intrarea ilegală rămâne o infracțiune, DHS nu va arăta altfel". "Copiii nu sunt folosiți ca pion, încercăm să-i protejăm pe copii". Ea, a argumentat că administrația Trump continuă o politică preluată de la "administrațiile anterioare" care mandatează separarea unui copil care este "în pericol, şi unde nu există o relație de custodie între membrii familiei sau dacă adultul a încălcat legea", notează cbsnews

Președintele Trump a felicitat-o pe Nielsen într-un tweet, spunând că "a făcut o treabă fabuloasă la briefingul de presă" .