Evenimentul ZileiInternationalTrump lovește iar. Cuba ar putea reveni pe lista neagră a SUA

Trump lovește iar. Cuba ar putea reveni pe lista neagră a SUA

Trump lovește iar. Cuba ar putea reveni pe lista neagră a SUA
O asemenea măsură ar putea pune bețe în roate noii administrații de la Washington în viitoarele discuții cu Havana.

Ministrul american de Externe, Mike Pompeo, a făcut aluzie, într-un interviu difuzat marți, la o posibilă întoarcere a Cubei pe lista neagră a țărilor care susțin terorismul, numind insula comunistă „diabolică”.

Într-o emisiune a canalului Bloomberg, secretarul american de Stat a confirmat că ministerul său încearcă să întreprindă această recalificare înainte de a părăsi funcția, la 20 ianuarie.

O readăugare a Cubei pe lista negră americană ar îngreuna și mai mult sarcina administrației Joe Biden în viitoarele discuții diplomatice cu Cuba, scrie Rtbf.

„Nu mergem mai departe cu privire la deciziile care vor fi luate cu privire la desemnări, dar lumea a văzut deja mâna diabolică a Cubei în atât de multe locuri”, a spus Mike Pompeo.

S-a dus prietenia cu Obama

„Este complet potrivit în ceea ce ne privește să ne întrebăm dacă Cuba sprijină efectiv terorismul”, a spus șeful diplomației americane.

„Și dacă acesta este cazul, ca și în cazul oricărei alte națiuni care oferă sprijin material teroriștilor, (Cuba) ar trebui, de asemenea, să fie etichetată ca atare și tratată într-o manieră compatibilă cu comportamentul său”, a precizat Mike Pompeo.

Fostul președinte american Barack Obama a eliminat Cuba de pe lista SUA a țărilor care susțin terorismul în 2015, o calificare care limitează sever investițiile străine.

Obama a spus atunci că încercările Statelor Unite de a izola Cuba timp de 50 de ani au fost un eșec. Odată cu venirea lui Trump la Casa Albă, relațiile cu insula comunistă au reînghețat.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE


Accesează: