Evenimentul Zilei > International > Trump: Fără imigranți ilegali în recensământul american
Trump: Fără imigranți ilegali în recensământul american

Trump: Fără imigranți ilegali în recensământul american

Liderul de la Casa Albă, care a făcut din combaterea imigrației ilegale un motto de campanie, a acuzat „stânga radicală” că vrea să șteargă conceptul de cetățenie.

Președintele Statelor Unite a cerut să nu mai fie contabilizați străinii aflați într-o situație neregulată pe teritoriul american, în stabilirea reprezentării diferitelor state în Congresul american, relansând ofensiva sa împotriva imigrației clandestine și dezbaterea sensibilă cu privire la acordarea cetățeniei.

Recensământul american, realizat la fiecare zece ani, contabilizează întreaga populație prezentă pe teritoriu, inclusiv persoanele fără adăpost, cele care locuiesc în căminele de bătrâni, lucrătorii imigranți fără documente sau cei care locuiesc în rulote mobile sau fără o adresă poștală.

Într-un comunicat, Donald Trump a declarat că va refuza „să acorde reprezentanță parlamentară străinilor care intră sau rămân în această țară în mod ilegal, pentru că asta ar crea stimulente perverse și ar submina sistemul nostru de guvernare”.

„Așa cum nu acordăm putere politică celor care sunt aici temporar, nu ar trebui să le acordăm puteri politice nici celor care nu ar trebui să fie aici”, a spus președintele.

Operațiunile de recensământ reprezintă o muncă titanică într-o țară cu 327 de milioane de locuitori (cu acordarea a 675 de miliarde de dolari în subvenții federale)  și  determină numărul de locuri alocate fiecărui stat în Camera Reprezentanților din Congres, în funcție de numărul locuitorilor.

Miliardarul republican, care a făcut din lupta împotriva imigrației ilegale o prioritate de campanie, a acuzat „stânga radicală” că vrea să șteargă conceptul de cetățenie și că „ascunde numărul de străini aflați în situație ilegală în țara noastră”.

Subiectul galvanizează și baza electorală a președintelui, care candidează la un nou mandat în noiembrie.

Puternica organizație pentru drepturile civile ACLU a numit decizia lui Trump „neconstituțională” și a promis că va sesiza justiția.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: