Evenimentul Zilei > International > Trump îl primește pe Erdogan, la jumătatea lunii mai
Trump îl primește pe Erdogan, la jumătatea lunii mai

Trump îl primește pe Erdogan, la jumătatea lunii mai

Președintele SUA, Donald Trump, îl va primi, la Washington, pe președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, pe 16 și 17 mai.

Anunțul a fost făcut de Erdogan, care a declarat, pentru postul turc de ştiri A News, că se va întâlni cu Trump cu ocazia unei deplasări pe care o va efectua în SUA, imediat după vizita pe care o va încheia pe 15 mai în China, informează Reuters şi AFP, preluate de Agerpres

 

Cu privire la contestarea rezultatului referendumului care i-a acordat puteri sporite, Erdogan spune că aceasta depăşeşte jurisdicţia Curţii Europene pentru Drepturile Omului.

 

Reacția preşedintelui turc survine după ce opoziţia a promis să iniţieze toate demersurile legale posibile împotriva neregulilor constatate la referendumul de duminica trecută.

 

Observatorii internaționali au transmis, luni, un „verdict” dur în ceea ce privește modul în care s-a organizat controversatul referendum din Turcia, care-i conferă puteri mai mari președintelui Recep Tayyip Erdogan.

 

Reprezentanții unei coaliții de organizații internaționale spune că referendumul a avut loc în condiții inechitabile, campania „da” dominând din punct de vedere mediatic în ultimele săptămâni. Alegătorii nu au primit informații corecte, vocile din opoziție au fost reduse la tăcere, iar regulile s-au schimbat în ultimele momente.

 

„Cadrul legal în care s-a desfășurat rămâne inadecvat pentru un referendum democratic adevărat”, arată primul raport al observatorilor. Observatorii – în cooperare OSCE și Consiliul Europei – vor redacta raportul final în decurs de opt săptămâni.

 

Citește și: Turcia dă în clocot Europa! Berlinul îngrijorat. Austria: ''Stop la negocierile pentru intrarea în UE''. Merkel:'' Acordăm multă importanţă concluziilor observatorilor OSCE''

Liderul care îl rivalizează pe Ataturk în istoria Turciei. Cum a ajuns Erdogan cel mai puternic turc din ultimul secol

Mesajul lui Putin pentru Erdogan. Reacția oficială a Moscovei naște TEMERI în Europa

Erdogan învingătorul! TERORIŞTII exultă, îi trimit mesaje de felicitare SULTANULUI

Povestea unei aderări eşuate. Cum a fost ţinută Turcia 54 de ani la poarta Europei

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News