Evenimentul Zilei > International > La ce tertip a apelat Trump după ce a fost „interzis” pe rețelele sociale
La ce tertip a apelat Trump după ce a fost „interzis” pe rețelele sociale

La ce tertip a apelat Trump după ce a fost „interzis” pe rețelele sociale

Ca urmare a asaltului asupra Capitoliului, Facebook şi Instagram blochează conturile lui Trump până la încheierea mandatului prezidenţial.

Facebook şi Instagram vor prelungi blocarea conturilor preşedintelui Statelor Unite în exerciţiu, Donald Trump, pentru cel puţin următoarele două săptămâni până la încheierea tranziţiei prezidenţiale, a anunţat directorul executiv Mark Zuckerberg, citat joi de Reuters.

Twitter, Facebook şi Snap au blocat temporar miercuri conturile lui Trump, în timp ce giganţii tehnologici s-au grăbit să suprime afirmaţiile sale nefondate despre alegerile prezidenţiale din SUA şi sute de susţinători ai lui Trump au luat cu asalt Capitoliul.

„Credem că riscul de a permite preşedintelui să continue să se folosească de serviciul nostru în această perioadă este pur şi simplu prea mare”, a declarat Zuckerberg joi într-o postare pe Facebook.

După ce conturile pe rețele sociale i-au fost blocate, Trump a început să posteze de pe cele ale asistentului său.

Postările lui Trump, șterse de pe Twitter, Youtube și Facebook

După asaltul de la Capitoliu, mai multe postări pe Twitter prin care Donald Trump contesta victoria lui Joe Biden în alegeri au fost retrase de pe reţeaua de socializare.

Twitter a retras două mesaje scrise, dar şi un video prin care preşedintele ales făcea apel la susţinătorii săi care luaseră cu asalt Capitoliul „să se întoarcă acasă”, dar în care afirma de asemenea şi că alegerile au fost „furate”.

Anterior, YouTube şi Facebook au anunţat de asemenea retragerea acestui video.

De asemenea, conform Reuters, Twitter a anunţat că viitoare încălcări al regulilor sale, inclusiv politicile privind „integritatea civică” şi „ameninţările violente”, vor duce la suspendarea permanentă a contului preşedintelui în exerciţiu, @realDonaldTrump.

Inițial, Twiiter a transmis că profilul lui Donald Trump va fi blocat timp de 12 ore după eliminarea postărilor respective.

Preşedintele Mexicului critică ”cenzura” social media

Preşedintele Mexicului Andrés Manuel López Obrador a criticat joi ”cenzura” companiilor social media care au blocat temporar conturile preşedintelui american Donald Trump în timpul scenelor haotice provocate de susţinătorii săi care au luat cu asalt miercuri Capitoliul din Washington DC, relatează Reuters.

„Ceea ce nu mi-a plăcut ieri în povestea cu Capitoliul” este că „nu-mi place cenzura”, a declarat Lopez Obrador. „Nu-mi place ca cineva să fie cenzurat şi să i se ia dreptul de a trimite un mesaj pe Twitter sau pe Facebook”, a adăugat el.