Evenimentul Zilei > International > Trudeau a ÎNVINS! S-a aprobat MODIFICAREA imnului considerat DISCRIMINATORIU. Criticile nu au întârziat să apară
Trudeau a ÎNVINS! S-a aprobat MODIFICAREA imnului considerat  DISCRIMINATORIU. Criticile nu au întârziat să apară

Trudeau a ÎNVINS! S-a aprobat MODIFICAREA imnului considerat DISCRIMINATORIU. Criticile nu au întârziat să apară

Proiectul de lege a fost adoptat în mod covârșitor de către Camera Comunelor. Din acest moment, dacă trece şi de Guvernatorul general, imnul național al țării va deveni neutral din punct de vedere al genului. Astfel, expresia "fiii tăi", care a fost considerată discriminatorie, va fi înlocuită prin expresia "noi toți", notează euronews.com.

Acum trebuie să primească consimțământul din partea  guvernatorulului general înainte de a deveni lege.  Cântecul, scris de Robert Stanley Weir în 1908, a devenit oficial imnul național al țării în 1980.  De atunci, în Camera Comunelor au fost introduse 12 proiecte de lege pentru a elimina trimiterea la "fii", pe care unii dintre ei susțin că este discriminatorie.

Primul ministru Justin Trudeau, care a făcut ca egalitatea de gen să fie o prioritate a administrației sale, a fost printre cei care lăudau decizia Senatului venită după atâta timp.

Trudeau a scris imediat pe Twitter unde a descris votul Senatului drept "un alt pas pozitiv către egalitatea de gen".

Alții s-au alăturat lui Trudeau pentru a lăuda decizia și pentru a-și  arăta respectul față de deputatul parlamentar, Mauril Bélanger, care a prezentat proiectul de lege, şi care a murit între timp.

Cu toate acestea, nu toată lumea a fost fericită. Unii utilizatori ai mass-media socială au criticat decizia considerând-o "ridicolă", promiţând totodată că vor cânta imnul folosind " fiii tăi", aşa cum este originalul.