Evenimentul Zilei > Actualitate > Tristețe imensă! Un mare campion s-a stins. Făcea parte din lotul național
Tristețe imensă! Un mare campion s-a stins. Făcea parte din lotul național

Tristețe imensă! Un mare campion s-a stins. Făcea parte din lotul național

Un român de doar 17 ani, Emanuelle Alessandro Pandele, campion la înot și component al lotului național al Italiei, a fost răpus de perfidul COVID-19.

El a fost spitalizat mai multe zile la Terapie Intensivă. Inițial a fost internat la spitalul din Macerata, iar apoi dus de urgență la Ancona la Terapie Intensivă. Aici și-a petrecut ultimele zile și a murit în noaptea de luni spre marți.

Emanuelle Alessandro Pandele era rezident, împreună cu familia sa, în localitatea Montecassiano din provincia Macerata (Marche). Era considerat un înotător excelent, fiind câștigător a diferite titluri în acest sport, alături de lotul național al Ilaliei.

Potrivit presei din peninsulă, românul suferea de o boală care nu-i permitea să se vaccineze împotriva SARS- CoV -2, scrie Antena3.

Era campion la înot și făcea parte din echipa națională a Italiei

Vestea decesului său a venit de la Federația Italiană de Înot. „Emanuelle Alessandro Pandele, în vârstă de șaptesprezece ani, s-a stins din viață, după ce, pentru câteva zile, a fost internat la terapie intensivă în spitalul Torrette di Ancona. Emanuelle Alessandro Pandele a încetat antrenamentele în sezonul trecut. Comitetul Regional Marche sprijină familia băiatului în acest moment dificil, participând la durerea celor care l-au cunoscut cel mai bine sau pur și simplu l-au cunoscut în bazinul pentru antrenamente sau pentru concursuri”, se arată pe pagina de Facebook a instituției.

Din nefericire el a fost nevoit să renunțe la înot pentru că a fost descoperit cu o boală care nu ii mai permitea să practice un sport de performanță.

foto: antena3.ro

Un jurnalist român stabilit în Italia a confirmat informația. „Emanuele era român, avea 17 ani. Era campion la înot și făcea parte din echipa națională a Italiei. Am fost la Macerata în 2018 să filmez un reportaj despre el. Era tânăr, sănătos, plin de viață și de speranțe. Aseară a murit din cauza unor complicații post covid. N-aș fi scris asta aici daca nu apărea în presa italiană, chiar dacă aflasem devreme. Păcat. O îmbrățișare familiei,” a scris pe rețelele de socializare Sergiu Balaban.