Evenimentul Zilei > Actualitate > 40% dintre români au tensiunea prea mare. Ce medicament inovator li s-a pregătit
40% dintre români au tensiunea prea mare. Ce medicament inovator li s-a pregătit

40% dintre români au tensiunea prea mare. Ce medicament inovator li s-a pregătit

Una dintre cele mai eficiente metode de scădere a tensiunii arteriale la nivel mondial este disponibilă acum şi în România. Este vorba despre medicamentul Sevikar, o combinație de antihipertensive.

Terapia Ranbaxy a lansat un medicament nou care cue la scăderea tensiunii. Specialiştii spun că peste 70% dintre pacienţii cu hipertensiune arteriană severă ajung la un nivel acceptabil al tensiunii arteriale după folosirea acestui produs.
Sevikar este o combinaţie a două antihipertensive, olmesartan şi amlodipină, ceea ce face ca bolnavii să nu mai fie nevoiţi să înghită mai multe pastile.
"Administrarea concomitentă a mai multor medicamente poate determina scăderea aderenţei bolnavului la tratament, iar asta reduce succesul acestuia", cred medicii. În plus, prin acţiunea complementară a celor două molecule, medicamentul scade cu până la 54% edemele (umflături la nivelul membrelor), ce apar la unu din trei bolnavi care urmează un tratament cu amlodipină.
Sevikar nu figurează încă pe lista medicamentelor compensate, dar producătorii speră că acest lucru se va schimba în curând. Tratamentul pe o lună costă puţin sub 100 de lei.
Hipertensiunea arterială creşte riscul apariţiei bolilor cardiovasculare, dar şi a insuficienţei renale. “Afecţiunile cardio-vasculare sunt ucigaşul numărul unu în Europa, cu 4,3 milioane de decese anual", ne atrage atenţia medicul Serban Bălănescu.

În Romania, aproximativ 40% din populaţie este hipertensivă.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: