Evenimentul Zilei > Politica > Traian Băsescu: Victor Ponta a fost ofiţer acoperit al SIE. Eu nu am vorbit propagandistic
Traian Băsescu: Victor Ponta a fost ofiţer acoperit al SIE. Eu nu am vorbit propagandistic

Traian Băsescu: Victor Ponta a fost ofiţer acoperit al SIE. Eu nu am vorbit propagandistic

Victor Ponta "a fost ofiţer acoperit Serviciului de Informaţii Externe în perioada 1997 - 2001", a declarat din nou, azi, preşedintele Traian Băsescu.

"Ce precizare să fac decât ceea ce am spus? Eu nu am vorbit propagandistic. Victor Ponta a fost ofiţer acoperit al Serviciului de Informaţii Externe în perioada 1997-2001, perioadă în care a servit, în calitate de procuror, Serviciul de Informaţii Externe (SIE) probabil, protejând oameni asupra cărora SIE avea interese să fie protejaţi în Parchetul General şi a făcut-o în mod neconstituţional, ilegal. După Constituţia valabilă în acea perioadă, din 1991, conform articolului 130, un procuror nu putea fi şi ofiţer al Serviciului de Informaţii externe", a afirmat preşedintele, citat de Agerpres.

Întrebat dacă va prezenta dovezi, Traian Băsescu a declarat că nu va face acest lucru.

"CCR nu este cel care poate judeca aşa ceva. Curtea Constituţională judecă conflicte constituţionale între instituţii. Ceea ce se poate face este, dacă Victor Ponta modifică Hotărârea de Guvern pe care în înţelegere cu Meleşcanu a dat-o în 2013 şi prin care în mod abuziv şi contrar legii Serviciului de Informaţii Externe, a trecut şi rezerviştii în categoria celor care nu pot fi deconspiraţi, unde până atunci erau numai ofiţerii activi", a mai spus Băsescu.