Evenimentul Zilei > Politica > Traian Băsescu: ”Trebuie să ne intereseze pe fiecare dintre noi dacă suntem ascultaţi nejustificat. Voi susține punctul de vedere al CCR”
Traian Băsescu: ”Trebuie să ne intereseze pe fiecare dintre noi dacă suntem ascultaţi nejustificat. Voi susține punctul de vedere al CCR”

Traian Băsescu: ”Trebuie să ne intereseze pe fiecare dintre noi dacă suntem ascultaţi nejustificat. Voi susține punctul de vedere al CCR”

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, va susține decizia Curții Constituționale, care a declarat recent neconstituţionale interceptările realizate de SRI, dacă motivația CCR se referă la evitarea abuzurilor din punctul de vedere al intruziunii în viaţa fiecăruia dintre români.

"Trebuie să ne intereseze pe fiecare dintre noi dacă suntem ascultaţi nejustificat. Eu am fost preşedintele din ordinul căruia s-au predat la CNSAS 2,5 milioane de dosare ale fostei securităţi şi ştiu câtă intruziune era în viaţa cetăţenilor înainte. Nu spun că se întâmplă acest lucru acum, dar este bine ca societatea să reacţioneze din vreme şi să nu se permită eventuale abuzuri din punct de vedere al intruziunii în viaţa fiecăruia dintre români şi mai ales atunci când acest lucru nu este justificat. Este un lucru asupra căruia am vrut să vă previn, că voi susţine punctul de vedere al Curţii Constituţionale, dacă el se va referi la acest aspect. Încă nu a apărut motivaţia, dar la câtă înverşunare văd împotriva Curţii Constituţionale, cred că va fi nevoie să ne exprimăm. Acest partid are obligaţia să fie un apărător al drepturilor omului”, a declarat liderul Mişcării Populare, potrivit Agerpres.

Traian Băsescu a considerat ca fiind "extrem de pozitiv", din punct de vedere al CCR, faptul că aceasta pune în discuţie drepturile garantate de Constituţie, drepturile omului, drepturile la intimitate, la libertate, dreptul de a nu fi supravegheat.

"Părerea mea este că aceasta a fost zona pe care Curtea Constituţională doreşte să o protejeze şi cred că face foarte bine. Repet, Curtea Constituţională se referă strict la un articol din noul Cod de Procedură Penală, şi nicidecum la vechiul Cod de Procedură Penală, unde legislaţia nu a fost pusă sub semnul întrebării. (…) Eu am spus şi public că, în timpul celor 10 ani cât am fost la Cotroceni, într-adevăr instituţiile de forţă ale statului s-au consolidat şi au devenit extrem de puternice. Este timpul să privim la relaţia acestora cu cetăţeanul, iar nevoia de a proteja toate drepturile omului este o nevoie a unui stat democratic”, a completat Băsescu.

"Trebuie să ne intereseze pe fiecare dintre noi dacă suntem ascultaţi nejustificat. Eu am fost preşedintele din ordinul căruia s-au predat la CNSAS 2,5 milioane de dosare ale fostei securităţi şi ştiu câtă intruziune era în viaţa cetăţenilor înainte. Nu spun că se întâmplă acest lucru acum, dar este bine ca societatea să reacţioneze din vreme şi să nu se permită eventuale abuzuri din punct de vedere al intruziunii în viaţa fiecăruia dintre români şi mai ales atunci când acest lucru nu este justificat. Este un lucru asupra căruia am vrut să vă previn, că voi susţine punctul de vedere al Curţii Constituţionale, dacă el se va referi la acest aspect. Încă nu a apărut motivaţia, dar la câtă înverşunare văd împotriva Curţii Constituţionale, cred că va fi nevoie să ne exprimăm. Acest partid are obligaţia să fie un apărător al drepturilor omului', a declarat liderul Mişcării Populare, potrivit Agerpres.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: