Evenimentul Zilei > Actualitate > TRAIAN BĂSESCU nu vrea ca ROMÂNIA să fie INVADATĂ de ISLAMIȘTI: Nu ne-am mai putea întoarce de la o ASTFEL de CULTURĂ
TRAIAN BĂSESCU nu vrea ca ROMÂNIA să fie INVADATĂ de ISLAMIȘTI: Nu ne-am mai putea întoarce de la o ASTFEL de CULTURĂ

TRAIAN BĂSESCU nu vrea ca ROMÂNIA să fie INVADATĂ de ISLAMIȘTI: Nu ne-am mai putea întoarce de la o ASTFEL de CULTURĂ

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a afirmat, vineri, la Constanța, că nu vrea ca țara noastră să fie invadată de islamiști din Siria. El nu crede că România sau Europa s-ar putea întoarce către ”o astfel de cultură”.

Potrivit Mediafax, Băsescu a precizat că minoritatea musulmană din Dobrogea trăiește în armonie cu majoritatea ortodoxă, dar felul în care vede aceasta civilizația este diferit față de modul în care este văzută civilizația de imigranți care vin din țări islamiste.

"La noi, în Dobrogea, trăim bine împreună, dar asta nu înseamnă că aş fi bucuros să văd ţara asta invadată de islamiştii care vin de prin Siria sau din Afganistan, pentru că ei nu au trăit în cultura în care trăim noi, europenii. (…) Diferenţa între modul cum noi vedem civilizaţia alături de minorităţile care trăiesc în România şi modul cum o văd ei este mare. Gândiţi-vă numai la neşansa pe care o au femeile din aceste ţări să fie considerate oameni de categoria a doua”, a precizat fostul președinte al României.

Traian Băsescu este de părere că țara noastră sau întreaga Eruopă nu s-ar mai putea întoarce la o astfel de cultură, arată sursa citată.

"Europa este o Europă a civilizaţiei, în care am învăţat să ne respectăm unii pe alţii, în care cultura europeană trebuie să predomine viitorul acestui continent şi nicidecum o islamizare rapidă pe care eu, ca om politic, nu o doresc nici Europei, nici României. De aceea am convingerea că România este o ţară care s-a aşezat bine alături de minorităţile ei şi împreună cu minorităţile ei, într-un concert european care nu trebuie tulburat de note false, de islamism şi de exagerări ale unor oameni care nu se pot adapta culturii europene”, a mai precizat Traian Băsescu.

Traian Băsescu s-a aflat, vineri, la Casa de Cultură din Constanța. Acolo a avut loc lansarea oficială a candidaților Mișcării Populare (MP) pentru primăriile din comunele și orașele aflate în județ.